Παρασκευή 20 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Τραγωδία με ξενοδοχείο που καταπλακώθηκε από χιόνι

Σωστικά συνεργεία προσπαθούν να μπουν στο κατεστραμμένο κτίριο

ANSA

Σωστικά συνεργεία προσπαθούν να μπουν στο κατεστραμμένο κτίριο
ΡΩΜΗ.--

Πάνω από 25 άνθρωποι εξακολουθούσαν να αγνοούνται, χτες το βράδυ, στην περιφέρεια του χωριού Πένε, στην επαρχία Αμπρούτσο της κεντρικής Ιταλίας, όπου ξενοδοχείο στο βουνό Γκραν Σάσσο καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα. Οι διασωθέντες ήταν μόλις δύο, ενώ τέσσερις είχαν ανασυρθεί νεκροί.

Είχαν προηγηθεί, προχτές, οι απανωτές σεισμικές δονήσεις που, με δεδομένα τα προβλήματα που είχε ήδη η περιοχή - είχε πληγεί από το μεγάλο σεισμό του Αυγούστου - αλλά και τη σφοδρή κακοκαιρία, οδήγησαν στην απομόνωση αρκετών εστιών. Συγγενείς των εργαζομένων στο ξενοδοχείο που καταπλάκωσε το χιόνι δήλωναν σε ΜΜΕ ότι οι εργαζόμενοι ήθελαν να φύγουν από το ξενοδοχείο μαζί με τους τουρίστες, ωστόσο δεν στάλθηκαν έγκαιρα εκχιονιστικά μηχανήματα για να ανοίξει ο δρόμος. Σωστικά συνεργεία συνέχιζαν το δύσκολο έργο, αλλά το χιόνι που είχε μετατραπεί σε σκληρό πάγο δυσκόλευε πολύ την κατάσταση.

Την Τετάρτη το βράδυ, ένας ακόμα άνθρωπος σκοτώθηκε κοντά στην πόλη Τέραμο (επίσης κεντρική Ιταλία), όταν η στέγη του σπιτιού του υποχώρησε, εξαιτίας του σεισμού και της μεγάλης πίεσης του χιονιού. Στο χωριό Πίτσολι, μια γυναίκα και το μικρό παιδί της απεγκλωβίστηκαν από το σπίτι τους, που κατέρρευσε μερικώς λόγω του σεισμού και της πίεσης του χιονιού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ