Τετάρτη 25 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Ζητά εξηγήσεις από την ΕΕ για την «αθώωση» της FETO

Σύμφωνα με την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, η Αγκυρα ζητά εξηγήσεις από τις αρχές της ΕΕ για πρόσφατα ρεπορτάζ σύμφωνα με τα οποία «η FETO (σ.σ. η οργάνωση του ισλαμιστή επιχειρηματία Φετ. Γκιουλέν που θεωρείται πρωταγωνιστής των γεγονότων στις 15 Ιούλη) δεν ήταν πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος».

Πριν μερικές μέρες, οι βρετανικοί «Τάιμς» υποστήριξαν ότι διέθεταν έκθεση του Κέντρου Συντονισμού Μυστικών Υπηρεσιών της ΕΕ (EU Intelligence and Situation Centre -EU INTCEN), που μεταξύ άλλων εκτιμούσε και ότι η προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης ΑΚΡ «προέκυψε από φόβους για μια επερχόμενη επιχείρηση εκκαθάρισης που ήδη ετοίμαζε ο Ερντογάν».

Η πρεσβεία παραθέτει ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ που μιλά για «ανακριβείς, ανεδαφικούς, μεροληπτικούς και απληροφόρητους ισχυρισμούς» και επισημαίνει ότι αν όντως ετοιμάστηκε τέτοια έκθεση αυτό «αποτελεί προφανής ένδειξη ότι η ΕΕ δρα κακόβουλα». Πάντως, σχολιάζει και ότι η έκθεση συμπίπτει με μια περίοδο που «καταβάλλονται εντατικές προσπάθειες να διαμορφωθεί θετική ατζέντα στις ευρω-τουρκικές σχέσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ