Τετάρτη 25 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Κλιμακώνει την προκλητική εποικιστική πολιτική

Συνεχίζεται η κατάληψη της γης των Παλαιστινίων
Συνεχίζεται η κατάληψη της γης των Παλαιστινίων
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.--

Τη δημιουργία 2.500 νέων κατοικιών σε εβραϊκούς εποικισμούς στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Οχθης ενέκρινε χτες η κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, προκαλώντας ακόμα και τις αντιδράσεις κυβερνήσεων σε Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία (που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν το Παλαιστινιακό ως μοχλό για την προώθηση της επιρροής τους στην περιοχή). Αντίθετα, η νέα κυβέρνηση του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, τήρησε και χτες, όπως προχτές με την ανακοίνωση μερικών εκατοντάδων νέων κατοικιών για Εβραίους έποικους στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, σιγή ιχθύος καλύπτοντας διά της σιωπής την προκλητική εποικιστική πολιτική των ισραηλινών κατοχικών αρχών.

Ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας, Αβικντορ Λίμπερμαν, ανακοίνωσε την έγκριση των 2.500 κατοικιών για Εβραίους εποίκους στη Δ. Οχθη σαν «απάντηση στις στεγαστικές ανάγκες σε Ιουδαία Σαμάρια», διευκρινίζοντας ότι οι περισσότερες κατοικίες θα κτιστούν σε ήδη υπάρχοντες εποικισμούς της Δ. Οχθης όπως οι εποικισμοί Αριέλ, Ετζιόν, Μάακ Αντούμιμ.

Εκπρόσωπος του Παλαιστίνιου Προέδρου, Μαμχούτ Αμπάς, χαρακτήρισε την εξέλιξη «νέο πλήγμα» στις προσπάθειες «ειρήνευσης στην περιοχή και προώθησης του εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ