Τετάρτη 25 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ - ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ
Συμφωνίες για διμερείς μπίζνες δισ.

ΠΕΚΙΝΟ.--

Αντιπροσωπεία της φιλιππινέζικης κυβέρνησης, με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών, Κάρλος Ντομίνγκες, ξεκίνησε τη Δευτέρα διήμερη επίσκεψη στο Πεκίνο, στο πλαίσιο της οποίας υπογράφτηκαν σειρά συμφωνιών διμερούς συνεργασίας.

Οπως δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου της Κίνας, Γκάο Χουτσένγκ, που συνάντησε τη φιλιππινέζικη αντιπροσωπεία, οι σχετικές συμφωνίες θα διασφαλίσουν την αποτελεσματική, δίκαιη, διαφανή και ομαλή συνεργασία στους τομείς των υποδομών, των μεταφορών, των αυτοκινητοδρόμων, των τηλεπικοινωνιών, των σιδηροδρόμων, της άρδευσης και του επιπέδου ζωής. Μάλιστα, μίλησε για εξάχρονο σχέδιο ανάπτυξης που σχεδόν οριστικοποιήθηκε μεταξύ των δύο χωρών. Με τον Ντομίνγκες συναντήθηκε και ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης, Γουάνγκ Γιανγκ, ο οποίος δήλωσε ότι οι δύο χώρες είναι φίλοι και γείτονες με μεγάλο χώρο και μεγάλες δυνατότητες για οικονομική και εμπορική συνεργασία.

Διάφορα ΜΜΕ επικαλούνταν ανώνυμες πληροφορίες Φιλιππινέζων αξιωματούχων, σύμφωνα με τις οποίες η αξία των διμερών συμφωνιών αναμένεται να ξεπεράσει τα 13,5 δισ. δολάρια, προσθέτοντας ότι το Πεκίνο έχει δεσμευτεί για χαμηλότοκα δάνεια, άνω των 9 δισ. δολαρίων, προς τη Μανίλα.

Θυμίζουμε ότι ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, έχει επανειλημμένα εστιάσει στη σημασία που η κυβέρνησή του δίνει στη συνεργασία και με χώρες όπως η Ρωσία και η Κίνα, θέτοντας σε νέα βάση το παζάρι με τις ΗΠΑ, βασικό «εταίρο» της χώρας του εδώ και δεκαετίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ