Τετάρτη 29 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
Απασχολήσιμοι, απλήρωτοι και απολυμένοι

Ενα βρώμικο παιχνίδι με διάφορα νομικά τερτίπια εξελίσσεται στις πλάτες των 40 περίπου εποχιακών υπαλλήλων στον Οργανισμό Βάμβακος, καθώς η διοίκηση αποφάσισε την απόλυσή τους από την Κεντρική Διοίκηση του Οργανισμού, πριν ακόμα λήξουν οι συμβάσεις (8μηνες), χωρίς να έχουν πληρωθεί, πέρα από κάποια μικρά ποσά που δίνονταν «έναντι», ενώ δεν έχει κολληθεί ούτε ένα ένσημο από τη μέρα που έπιασαν δουλιά!

Η διοίκηση του Οργανισμού, αλλά και οι αρμόδιες αρχές του υπουργείου αρνούνται ουσιαστικά να καταβάλουν τα δεδουλευμένα στους υπαλλήλους, οι οποίοι αφού τους έκαναν τη δουλιά που ήθελαν, θέλουν να τους απολύσουν, όπως φαίνεται, χωρίς να τους πληρώσουν. Αυτό γιατί, σύμφωνα με το νόμο, τα πρώτα εντάλματα για την πληρωμή των υπαλλήλων έπρεπε να έχουν σταλεί στο ελεγκτικό συνέδριο του υπουργείου Γεωργίας το αργότερο σε δυο μήνες από την υπογραφή των συμβάσεων, προκειμένου να ελεγχθούν και να δοθεί η εντολή για την πληρωμή. Ωστόσο, τα εντάλματα στάλθηκαν μόλις τον περασμένο μήνα, με αποτέλεσμα η επίτροπος του ελεγκτικού συνεδρίου να τα στείλει πίσω χωρίς να τα θεωρήσει και έτσι οι εργαζόμενοι να μην μπορούν να πληρωθούν! Αυτό παρά το γεγονός ότι οι προσλήψεις έγιναν στις 29 Γενάρη μέχρι και τα μέσα Φλεβάρη. Πρόκειται για μια άκρως ύποπτη τακτική, καθώς το ίδιο συνέβη και με τα εντάλματα των εποχιακών υπαλλήλων της επαρχίας, τα οποία και στάλθηκαν στο ελεγκτικό συνέδριο το Μάη, οπότε και έληγαν οι συμβάσεις και οι εργαζόμενοι απολύονταν!

Οπως μας κατήγγειλαν χτες χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι, δεν έχουν πάρει ούτε μια εξοφλητική απόδειξη παρά μόνο «φακελάκι» και δεν ξέρουν καλά - καλά ποιες είναι ακριβώς οι αποδοχές τους. Δεν έχει κολληθεί ούτε ένα ένσημο, με αποτέλεσμα μετά τη λήξη της σύμβασης να μην μπορούν να μπουν ούτε στο Ταμείο Ανεργίας. Οι εργαζόμενοι, όπως μας είπαν, δε ζητούν τίποτα παραπάνω πέρα από την εξόφληση των μισθών, την ολοκλήρωση του 8μήνου και την επικόλληση των ενσήμων τους. Οι αρμόδιοι τους εμπαίζουν καθώς οι αρχές του υπουργείου Γεωργίας τους στέλνουν στον αρμόδιους του Οργανισμού και αντίστροφα. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι εργαζόμενοι να απειλούνται με έξωση από τα σπίτια τους και να αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Να σημειωθεί ότι πριν καιρό είχε γίνει και άλλη απόπειρα απόλυσής τους, ενώ δε λείπουν και οι εκβιασμοί ότι, για παράδειγμα, αν απεργήσουν, θα απολυθούν την ίδια στιγμή και υπάρχει έτοιμο προσωπικό για τη θέση τους. Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν δυναμικά τα όσα δικαιούνται, καθώς επίσης και να μην παραλάβουν τις απολύσεις τους, οι οποίες από χτες είναι έτοιμες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζουν τις 48ωρες απεργίες (2017-11-09 00:00:00.0)
Παρεμβάσεις υπέρ των συμβασιούχων στους δήμους (2017-05-30 00:00:00.0)
Με εκβιασμούς η μειωμένη απασχόληση (2009-02-21 00:00:00.0)
Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στη δακοκτονία (2005-01-04 00:00:00.0)
Ετσι εμφανίζεται κερδοφόρος (2003-05-29 00:00:00.0)
Στο τραπέζι της μοιρασιάς (1995-03-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ