Τετάρτη 26 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Αγανακτισμένοι οι άνεργοι της ΡΟΚΑ

Δεν πήραν δραχμή αποζημίωση για την απόλυσή τους πριν από 5 χρόνια

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις δηλώνουν οι πρώην εργαζόμενοι της ΡΟΚΑ στη Λάρισα, διεκδικώντας την καταβολή των αποζημιώσεων που δικαιούνται για την απόλυσή τους. Οι 300 απολυμένοι της κλωστοϋφαντουργικής επιχείρησης καταγγέλλουν την κυβέρνηση για εμπαιγμό, καθώς έχουν περάσει 5 χρόνια από τότε που έχασαν τη δουλιά τους και δεν έχουν πάρει δραχμή για την αποζημίωσή τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο τα τοπικά κυβερνητικά στελέχη, όσο και ο γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, είχαν πει ότι «βλέπουν με θετικό μάτι το ζήτημα των αποζημιώσεων».

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος Νομού Λάρισας επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Οργή και αγανάκτηση διακατέχει τους εργαζόμενους της πρώην βιομηχανίας ΡΟΚΑ ΑΕ για το μακροχρόνιο εμπαιγμό που δέχονται από την κυβέρνηση και τη Δικαιοσύνη».

«Είναι το μοναδικό εργοστάσιο - συνεχίζει - που ξεπουλήθηκε έναντι "πινακίου φακής" και οι εργαζόμενοι δεν έχουν πάρει την αποζημίωση που προβλέπει ο νόμος, αλλά "δικαιολογημένα" γιατί ο υπουργός Δικαιοσύνης ασχολείται με άλλα. Εχει βάλει στόχο ζωής να μηνύει ό,τι κινείται πάνω σε τούτο τον πλανήτη. Η κυβέρνηση αρνείται να ψηφίσει νομοθετική ρύθμιση για την αποζημίωση των ανέργων, που από το 1995, γεύονται τη φτώχεια και την εξαθλίωση που γεννά η πολιτική της. Από την άλλη, η διοίκηση του σωματείου σύρεται στα δικαστήρια σε δίκες και καταδίκες για τις κινητοποιήσεις που έκαναν οι εργαζόμενοι για να μην κλείσει η επιχείρηση, για το δικαίωμα στη δουλιά, για το δικαίωμα στη ζωή».

Και καταλήγει: «Το συνδικάτο τις επόμενες μέρες θα πάρει πρωτοβουλία και θα συγκεντρώσει τους ανέργους για ν' αποφασίσουν τις παραπέρα ενέργειες. Καλούμε τους φορείς της πόλης να τοποθετηθούν στο θέμα των αποζημιώσεων. Οι εργαζόμενοι έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους και στις εκλογές που έρχονται θα πληρώσουν τον καθένα ανάλογα με το νόμισμα που τους ταιριάζει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ