Τετάρτη 26 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αμερικανοί «ειδικοί» για την τρομοκρατία στην Αθήνα

Το «αίτημα» για την υπογραφή ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας επαναφέρει η Ουάσιγκτον. Αμερικανοί «ειδικοί» βρίσκονται ήδη στην Αθήνα και, μάλιστα, έγιναν δεκτοί και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η αμερικανική αντιπροσωπεία θα συναντηθεί τις προσεχείς μέρες με την ηγεσία των υπουργείων Εξωτερικών, Αμυνας και Δημόσιας Τάξης.

Οι Αμερικανοί έφτασαν στην Αθήνα μετά από πρόσκληση του πρεσβευτή των ΗΠΑ, Ν.Μπερνς.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, είπε ότι «οι εμπειρογνώμονες αυτοί, που ανήκουν στα λεγόμενα "think thanks" ή σε κάποια εξ αυτών που λειτουργούν στις ΗΠΑ, πράγματι πρόκειται να πραγματοποιήσουν επίσκεψη, τις επόμενες ημέρες, στην Ελλάδα και θα συναντηθούν με διάφορους παράγοντες της ελληνικής κυβέρνησης».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης «σχολίασε» το δημοσίευμα της εφημερίδας «Βραδυνή», η οποία αποκάλυψε την επίσκεψη, λέγοντας ότι η εφημερίδα καταλήγει σε ανακριβή συμπεράσματα. Στην εφημερίδα αναφέρεται ότι οι Αμερικανοί «έρχονται στην Ελλάδα για να ανακρίνουν τους υπουργούς», και ο Δ. Ρέππας επισήμανε ότι το αμερικανικό κλιμάκιο «θα συναντήσει και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης», προφανώς όχι για να τον «ανακρίνουν», για να «ανακριθούν» από αυτόν ή να του μεταφέρουν αυτά τα οποία έμαθαν από την «ανάκριση», στην οποία υπέβαλαν τους παράγοντες της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ