Παρασκευή 3 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΟΥΔΑ
Συνεχίζεται απρόσκοπτα η αμερικανική δραστηριότητα

Αδιάκοπα συνεχίζεται και το 2017 η δραστηριότητα των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην αεροναυτική βάση των Αμερικανών στη Σούδα, ως άλλη μια απόδειξη των έντονων διεργασιών στην Ανατολική Μεσόγειο για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων, αλλά και της πρεμούρας της κυβέρνησης να στηρίζει τους τέτοιους σχεδιασμούς του ευρωατλαντικού άξονα, παρέχοντάς του βάσεις και υποδομές, μπλέκοντας το λαό σε μεγάλους κινδύνους.

Σε αυτό το πλαίσιο, τις προηγούμενες μέρες αγκυροβόλησαν στη Σούδα, για ανεφοδιασμό και μικροεπισκευές άλλα δύο πλοία του αμερικάνικου 6ου στόλου, ο οποίος περιπολεί σε Ευρώπη και Αφρική. Πρόκειται για τα αντιτορπιλικά «USS Porter» και «USS Donald Cook».

Ο 6ος στόλος, σε μια πρόσθετη επικίνδυνη εξέλιξη, είδε στις 29 Γενάρη τη δύναμή του να ενισχύεται και παραπέρα, με την ένταξη στις τάξεις του του αεροπλανοφόρο «USS George H.W. Bush», συνοδευόμενο από τα καταδρομικά «USS Philippine Sea» και «USS Hue City», και τα αντιτορπιλικά «USS Laboon» και «USS Truxtun».

Εχει τη σημασία του να καταγραφεί ότι το αμέσως προηγούμενο αεροπλανοφόρο που εντάχθηκε στη δύναμη του 6ου στόλου ήταν το «USS Dwight D. Eisenhower», από 28/6 έως 7/7, και ακολούθως από 6 έως 12/12, το οποίο, θυμίζουμε, το Δεκέμβρη, είχε φροντίσει να το επισκεφτεί και ο Ελληνας υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος, συνοδευόμενος από τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ. Παρουσία, δε, του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, Τζ. Πάιατ, φέρεται να διαβεβαίωνε τους Αμερικανούς για τη βούληση της κυβέρνησης να υποστηρίξει τους σχεδιασμούς ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, με μέσα, βάσεις και προσωπικό, διαφημίζοντας τον κομβικό ρόλο της Σούδας στους βρώμικους σχεδιασμούς.

Προς επιβεβαίωση, άλλωστε, της τέτοιας πρεμούρας, είχε προηγηθεί και ο ελλιμενισμός από 21 έως 25/6/2016 στη Σούδα του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «USS Harry S. Truman», το πρώτο αεροπλανοφόρο που ελλιμενίστηκε στη βάση μετά από 5 χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ