Τετάρτη 26 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Υπέρ της εργοδοσίας κατά των ανέργων

Στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής και αντικομμουνισμός από το νομάρχη

Στην αξίωση των «προικοθήρων» του μεγάλου κεφαλαίου ν' αυξηθούν οι επιδοτήσεις που καρπώνονται από την κυβέρνηση, με το πρόσχημα της ανεργίας, έθεσε τις υπηρεσίες της η πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου Μαγνησίας. Υστερα από πρότασή της, σε πρόσφατη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή φορέων του νομού, αποφασίστηκε η σύσταση επταμελούς επιτροπής, που ως βασικό στόχο θα έχει τη διεκδίκηση μεγαλύτερων επιδοτήσεων προς τους εργοδότες, με τον ψευδή ισχυρισμό ότι μ' αυτό τον τρόπο θα μειωθεί το ποσοστό της ανεργίας. Στην επιτροπή θα συμμετέχουν ο νομάρχης Μαγνησίας, ο δήμαρχος Βόλου, καθώς και εκπρόσωποι του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου της περιοχής, του Εργατικού Κέντρου Βόλου, της ΟΚΕ Μαγνησίας και του ΟΑΕΔ.

Την απόφαση καταψήφισε ο επικεφαλής της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» και νομαρχιακός σύμβουλος Αποστόλης Νάνος, ο οποίος κατήγγειλε ότι στόχος της επιτροπής είναι ο αποπροσανατολισμός των ανέργων και η αύξηση των υπερκερδών της εργοδοσίας. Υπογράμμισε επίσης ότι αυτή η απόφαση κινείται στα πλαίσια της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, μέσα από την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, τη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, την κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Ο Αποστόλης Νάνος υπογράμμισε ότι ο μόνος δρόμος που μένει για την εργατική τάξη είναι να δυναμώσει τους αγώνες της για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Ο νομάρχης Μαγνησίας Πάνος Σκοτινιώτης, επιχειρώντας να δικαιολογήσει τη λήψη της απόφασης, προκλητικά επιτέθηκε στον επικεφαλής της ΝΑΣ, χαρακτηρίζοντας «αλαζονικό» το ύφος του, επιδιδόμενος ταυτόχρονα σε αντικομμουνισμό, λέγοντάς του με κυνικό τρόπο να μην πιστεύει ότι το 4% του ΚΚΕ θ' αλλάξει την πολιτική της ΕΕ! Σε ρόλο μάλιστα υπερασπιστή των αντεργατικών επιταγών της ΕΕ, εκθείασε τη Συνθήκη του Αμστερνταμ, λέγοντας ότι είναι πιο θετική απ' αυτή του Μάαστριχτ και ότι θα συμβάλει στη μείωση της ανεργίας. Χαρακτήρισε επίσης θετική την ψεύτικη διακήρυξη της κυβέρνησης ότι δήθεν η επόμενη κυβερνητική τετραετία θα είναι τετραετία επίλυσης του προβλήματος της ανεργίας.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Λ.Τζανής και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Α. Βούλγαρης, που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση, ισχυρίστηκαν ότι η αύξηση της ανεργίας οφείλεται στη νέα τεχνολογία, επιχειρώντας ν' αποκρύψουν τις τεράστιες ευθύνες που φέρει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την εφαρμογή της αντεργατικής πολιτικής.

Μιλώντας στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής τόνισε ότι το πρόβλημα της ανεργίας δεν οφείλεται στη νέα τεχνολογία, αλλά στο καπιταλιστικό σύστημα. Επισήμανε επίσης ότι οι διάφορες επιτροπές που συστήνονται για τη δήθεν αντιμετώπιση της ανεργίας επιχειρούν ν' αποπροσανατολίσουν. Για την αντιμετώπιση της ανεργίας, κατέληξε, απαιτείται η ανατροπή της εφαρμοζόμενης πολιτικής, υπογραμμίζοντας ότι μονόδρομο για τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τ' άλλα λαϊκά στρώματα αποτελεί η συγκρότηση ενός Αντιιμπεριαλιστικού - Αντιμονοπωλιακού - Δημοκρατικού Μετώπου Πάλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ