Παρασκευή 3 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΤΕΕ και τον πρύτανη του ΕΜΠ
Στόχος προς διεκδίκηση η αποκλειστικά δημόσια καθολική Κοινωνική Ασφάλιση

Από τη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΤΕΕ, Γ. Στασινό
Από τη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΤΕΕ, Γ. Στασινό
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε χτες με τον πρόεδρο του ΤΕΕ, Γιώργο Στασινό, για τα οξυμένα προβλήματα των μηχανικών στη χώρα μας.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ ενημέρωσε για τις παρεμβάσεις του στο υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών και των αναδρομικών εισφορών των εργαζόμενων μηχανικών.

Ο Δ. Κουτσούμπας ανέδειξε τις ευθύνες της σημερινής συγκυβέρνησης και των προηγούμενων για την επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων, και ανέφερε ότι πρέπει να ανοίξει πλατιά συζήτηση για τις συνέπειες των κατευθύνσεων της ΕΕ, σε σχέση με το σύστημα ανταποδοτικότητας στο Ασφαλιστικό. Επανέλαβε τις θέσεις του ΚΚΕ για κατάργηση της αντιασφαλιστικής νομοθεσίας και ιδιαίτερα του νόμου Κατρούγκαλου, και την απόσυρση της εγκυκλίου που αφορά τους επιστήμονες που εργάζονται με μπλοκάκι. Τόνισε ότι αυτές οι θέσεις και ο στόχος για αποκλειστικά δημόσια, καθολική Κοινωνική Ασφάλιση πρέπει και μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο διεκδίκησης από τους συνδικαλιστικούς φορείς των μηχανικών.

Τα προβλήματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης στο επίκεντρο

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε επίσης με τον πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και προεδρεύοντα της Συνόδου Πρυτάνεων, κ. Γιάννη Γκόλια. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και η Κέλλυ Παπαϊωάννου, μέλος του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ.

Με τον πρύτανη του ΕΜΠ, Γ. Γκόλια
Με τον πρύτανη του ΕΜΠ, Γ. Γκόλια
Στη συνάντηση ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ενημερώθηκε από τον πρύτανη του ΕΜΠ για τις θέσεις της Συνόδου Πρυτάνεων σε σχέση με τις πρόσφατες εξαγγελίες του υπουργείου Παιδείας για την Ανώτατη Εκπαίδευση, το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα Ιδρύματα και το οποίο είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας, καθώς επίσης και για ζητήματα που αντιμετωπίζει το ΕΜΠ σε πτυχές της λειτουργίας του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ