Παρασκευή 3 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ
Στο παιχνίδι των εκβιασμών του λαού, με το δικό της ρόλο

Στα απόνερα της προχτεσινής κοκορομαχίας στη Βουλή, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Β. Κικίλιας, αναπαρήγε χτες το αφήγημα της ΝΔ ότι «η καθυστέρηση, η αναξιοπιστία, ο τυχοδιωκτισμός και τα ψέματα του κ. Τσίπρα είναι αυτά που ρίχνουν νερό στο μύλο των πιο ακραίων κύκλων των δανειστών, που ζητούν πιο επώδυνα μέτρα», αποσιωπώντας και από τη μεριά της ΝΔ ότι τέτοια μέτρα είναι απαίτηση του κεφαλαίου για τη διεύρυνση της κερδοφορίας του.

Στο ίδιο μοτίβο, και βγάζοντας λάδι ακριβώς το κεφάλαιο, συμπλήρωσε ότι «ο κ. Τσίπρας είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τα νέα σκληρά μέτρα τα οποία, στην πραγματικότητα, έχει ήδη συμφωνήσει. Μοναδικό μέλημα της δήθεν διαπραγμάτευσης του κ. Τσίπρα είναι να τα περάσει στην ελληνική κοινωνία και στο κόμμα του, προκειμένου να μείνει στην καρέκλα του», εκτίμησε παραπέρα.

Αφησε δε να εννοηθεί ότι ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτος, δεν είναι στην ίδια γραμμή με τον Πρωθυπουργό, ότι υπάρχει μεταξύ τους «διάσταση».

Επέμεινε ότι η κυβέρνηση προκαλεί «ασφυξία» στην εγχώρια καπιταλιστική οικονομία, ενώ αντίθετα, όπως είπε, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, «μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε καλύτερες μέρες» με μια διαφορετική δοσολογία μέτρων, πιο αποδοτική για την κερδοφορία του κεφαλαίου, που περιλαμβάνει «μείωση της φορολογίας» με βασική έγνοια της ΝΔ τους επιχειρηματικούς ομίλους, «ισόποση μείωση των δαπανών του Δημοσίου, ταυτόχρονα με ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, επενδύσεων και στοχευμένων παρεμβάσεων στο Δημόσιο». «Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι» κατέληξε ο Β. Κικίλιας, ξανατονίζοντας την «ετοιμότητα» της ΝΔ να αναλάβει την αστική διαχείριση για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Ο δε αντιπρόεδρος του κόμματος, Κ. Χατζηδάκης, μιλώντας χτες στον «Σκάι», επιτέθηκε κι αυτός στην κυβέρνηση με επιχειρήματα τύπου «λατρεύουν τους φόρους, ενοχοποιούν τις μεταρρυθμίσεις», ζητώντας και αυτός την επιτάχυνση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων σε τομείς όπως η Δημόσια Διοίκηση και η Παιδεία. Ταυτόχρονα ξόρκισε το Grexit, ζήτημα που - στο φόντο και των διεργασιών που προκαλούν οι ενδοαστικοί ανταγωνισμοί στο εσωτερικό της ΕΕ - από κοινού αξιοποιούν με την κυβέρνηση ώστε να σπρώξουν και τα νέα επώδυνα, αντιλαϊκά μέτρα, υποστηρίζοντας: «Θα ήταν τραγικά καταστροφικό να οδηγηθούμε στο Grexit, θα τιμωρήσουμε τους εαυτούς μας, όχι τους άλλους, και με τη ραγδαία υποτίμηση θα αυξηθεί δραματικά και το χρέος που θα χρωστάμε στο ευρώ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ