Τετάρτη 26 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΜΕΝ
Μαζική συμμετοχή η μόνη απάντηση

Δημοσίευμα για «αλχημείες» στις πρόσφατες εκλογές της, καταγγέλλει η Ενωση

Οι τοποτηρητές των εφοπλιστών και της κυβέρνησης έπιασαν δουλιά, επιχειρώντας να υπονομεύσουν την εκλογική διαδικασία στην Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού και κατά συνέπεια να ανακόψουν την αγωνιστική πορεία της ιστορικής αυτής ναυτεργατικής Ενωσης. Στην επιχείρηση αυτή, εντάσσεται και το σχόλιο της εφημερίδας «Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ», που δημοσιεύτηκε στις 19 Γενάρη, στη στήλη «Επί Τάπητος» του Γ. Φύτρα. Ο συντάκτης ισχυρίζεται ότι οι εκλογές στην ΠΕΜΕΝ, γίνονται χωρίς την παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου και ότι παρατηρούνται «αλχημείες»!

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε χτες, η αγωνιστική ναυτεργατική Ενωση γίνεται σαφές, ότι: «Οι αρχαιρεσίες διεξάγονται από τη νόμιμα εκλεγμένη, αντιπροσωπευτική στη σύνθεσή της, εφορευτική επιτροπή, παρουσία δικαστικού εκπροσώπου και εκπροσώπων των συνδυασμών. Η διαδικασία των αρχαιρεσιών βασίζεται στους κανόνες του καταστατικού και τις δημοκρατικές αρχές που αποτελούν τη θεμελιακή βάση της λειτουργίας του σωματείου μας».

Η ΠΕΜΕΝ υπογραμμίζει, ότι ο αγωνιστικός της προσανατολισμός και η προσήλωσή της στην υπεράσπιση των συμφερόντων των μηχανικών και όλων των ναυτεργατών, «ενοχλεί τους φορείς της αντιναυτεργατικής πολιτικής και των φερεφώνων της, που προσπαθούν, με χυδαία λασπολογία, να χτυπήσουν τις αρχαιρεσίες και το ιστορικό μας σωματείο». Τονίζει, ακόμα, ότι οι μηχανικοί σε όλη την ιστορική πορεία της ΠΕΜΕΝ, στήριξαν, με όλες τους τις δυνάμεις τον αγωνιστικό προσανατολισμό της και «γύρισαν την πλάτη τους, στους κάθε λογής εκφραστές της πολιτικής του ΥΕΝ και των εφοπλιστών, που χωρίς απήχηση στον κλάδο, επιχειρούν σήμερα, μέσω των στελεχών του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδυασμού ΑΝΑ.ΔΗ.ΣΥ, να υπονομεύσουν τις δημοκρατικές διαδικασίες και τις αρχαιρεσίες του σωματείου μας».

Οσον αφορά το συντάκτη του σχολίου η ΠΕΜΕΝ σημειώνει, ότι η εμπάθεια του, «δεν προξενεί σε κανένα ναυτεργάτη έκπληξη. Εκφράζει την εχθρική στάση που κρατάει χρόνια τώρα, απέναντι στους ναυτεργατικούς αγώνες. Υπηρέτησε και υπηρετεί με τον τρόπο του την πιο βάρβαρη αντιναυτεργατική πολιτική του ΥΕΝ και των εφοπλιστών». Η ναυτεργατική Ενωση, καλεί τους μηχανικούς να δώσουν την απάντηση, που πρέπει, στους τοποτηρητές του ΥΕΝ και των εφοπλιστών, να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές, κάνοντας την ΠΕΜΕΝ ακόμα πιο ισχυρή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ