Σάββατο 4 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
Μαζικοί διορισμοί και κάλυψη των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών

Σε οργάνωση της πάλης καλεί η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών

Κάλεσμα δράσης για μαζικούς διορισμούς στην Εκπαίδευση τώρα, για να καλυφθούν οι μορφωτικές ανάγκες των μαθητών, απευθύνει η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών, Ωρομισθίων και Ελαστικά Εργαζομένων στην Εκπαίδευση. Στην κατεύθυνση αυτή, καλεί τους Συλλόγους και τις ΕΛΜΕ, όλους τους αναπληρωτές, στη σύσκεψη για την οργάνωση των κινητοποιήσεων την Τρίτη 14 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ., στα γραφεία της ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15Α 3ος όροφος). Επόμενο βήμα είναι η συμμετοχή στη Μέρα Πανελλαδικής Δράσης στις 23 Φλεβάρη, με συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας στις 2 μ.μ. και με αίτημα «Μαζικοί - Μόνιμοι Διορισμοί στα Σχολεία, Κάλυψη των Σύγχρονων Μορφωτικών Αναγκών».

«Η κυβέρνηση συστηματικά μας εξαπατά με τους δήθεν διορισμούς που εξαγγέλλει. Κοροϊδεύει, όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση. Αντί για διορισμούς εξαφάνισε τα κενά. Θα ξανακάνει το ίδιο, θα κάνει και άλλες περικοπές. Για αυτούς προτεραιότητα είναι η πιστή εφαρμογή των μνημονίων, το τσάκισμα του λαού για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων», σημειώνει η «Πρωτοβουλία», που καλεί σε ετοιμότητα όλους τους εκπαιδευτικούς. «Το υπουργείο Παιδείας με δηλώσεις του κ. Γαβρόγλου ετοιμάζεται να ξαναπαίξει το παιχνίδι της διάσπασης, στήνει νέα "φάκα" μέσα από τη συζήτηση για τα κριτήρια διορισμού», σημειώνει μεταξύ άλλων.

Στις εξαγγελίες του υπουργείου Παιδείας για διορισμούς αναφέρονται και οι εκπρόσωποι της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών, της παράταξης που στηρίζει το ΠΑΜΕ, στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, με αφορμή τη συνάντηση της Ομοσπονδίας με τον υπουργό στη 1 Φλεβάρη, σημειώνοντας: «Ο υπουργός Παιδείας, συνεχίζοντας το γνωστό παραμύθι των δήθεν διορισμών, δεν δεσμεύτηκε ούτε για ένα μόνιμο διορισμό, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχουν χιλιάδες αποχωρήσεις εκπαιδευτικών, ομολόγησε ανοιχτά ότι ούτε το σχολικό έτος 2017 - 2018 θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί. Οπως και οι προκάτοχοί του, εξήγγειλε και αυτός με τη σειρά του ότι όσοι διορισμοί γίνουν, θα γίνουν σε βάθος 3ετίας. Εμπαίζοντας για άλλη μια φορά τους χιλιάδες συναδέλφους μας αναπληρωτές, δήλωσε ότι έχουμε αριθμό διορισμών, αλλά δεν τον ανακοινώνουμε αν δεν καταλήξουμε σε σύστημα προσλήψεων (!)».

Οι εκπρόσωποι της ΑΣΕ σχολιάζουν και τη στάση της ηγεσίας της Ομοσπονδίας (ΣΥΝΕΚ/ΔΑΚΕ) απέναντι στα παραπάνω, που «αντί να καταγγείλει αυτή τη στάση, τη στιγμή που χιλιάδες συνάδελφοι ζουν το δράμα της απόλυσης ή της εργασιακής περιπλάνησης, δέχτηκε την πάσα του υπουργού και απάντησε ότι έχει ήδη καταθέσει τις προτάσεις της», σιγοντάροντας έτσι ότι τάχα οι διορισμοί είναι τεχνικό κι όχι πολιτικό ζήτημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ