Σάββατο 4 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Κινητοποίηση για σύγχρονες ασφαλείς σχολικές υποδομές

Μέρα κινητοποίησης ήταν η χτεσινή για όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Παλική. Με αφορμή την επέτειο των τριών χρόνων από τους καταστροφικούς σεισμούς, πραγματοποιήθηκε μαζική διαδήλωση στο Ληξούρι, αναδεικνύοντας την ανάγκη για σύγχρονες ασφαλείς σχολικές υποδομές.

Μαθητές - γονείς και εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν διεκδικώντας επιδιορθώσεις των κίτρινων σχολείων με τον τελευταίο αντισεισμικό κανονισμό, νέο μηχανουργείο στο ΕΠΑΛ Ληξουρίου και νέο σχολικό συγκρότημα στην Παλική.

Οπως επισημαίνει σε δελτίο Τύπου η ΕΛΜΕ Κεφαλλονιάς - Ιθάκης «κόντρα στη λογική της "κανονικότητας" που δήθεν επανήλθε, στη διαίρεση και τον αποχαρακτηρισμό των σεισμοπλήκτων, στη δέσμευση των χρημάτων των κωδικών για τους σεισμόπληκτους, η εκπαιδευτική κοινότητα αποκάλυψε τη φενάκη των "γραφειοκρατικών διαδικασιών" που εφευρέθηκε για να σκεπάζει τις πολιτικές ευθύνες κυβερνήσεων - τοπικής διοίκησης».

Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ, κάτω από την πίεση της κινητοποίησης ανακοινώθηκε ότι η κυβέρνηση προχωρά σε ΦΕΚ που διευκολύνει τις αποκαταστάσεις, ενώ από τη μεριά της Δημοτικής Αρχής δηλώθηκε ότι θα γίνει χωροθέτηση για νέο σχολικό συγκρότημα εκεί που στεγάζονται τα κοντέινερς του 2ου Δημοτικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ