Τετάρτη 29 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Πέταξε... για την πρωτιά

Πετρόπουλος και Ιωαννίδης κατά τη χτεσινή αναχώρηση της Εθνικής για την Κωνσταντινούπολη

Sportidea

Πετρόπουλος και Ιωαννίδης κατά τη χτεσινή αναχώρηση της Εθνικής για την Κωνσταντινούπολη
Με στόχο την πρώτη θέση, αναχώρησε η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών για την Αττάλεια στην Τουρκία, όπου θα δώσει και τους προκριματικούς αγώνες του 32ου Ευρωμπάσκετ. Οι πιθανότητες για την κατάκτηση της πρώτης θέσης και φυσικά του τίτλου, είναι αρκετές για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που θέλει να επαναλάβει το θρίαμβο του 1987, αλλά ακόμα από τα χείλη τόσο του Ομοσπονδιακού τεχνικού Κώστα Πετρόπουλου, όσο και των 12 παικτών που θα δώσουν το παρών στους αγώνες της Τουρκίας, δεν έχουν εκφραστεί τόσο καθαρά οι φιλοδοξίες της ομάδας.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής κατά την αναχώρηση της Εθνικής, τόνισε πως η ομάδα είναι έτοιμη για να μπει σε μια δύσκολη διαδικασία με υψηλό συναγωνισμό. «Είναι ένα Ευρωμπάσκετ στο οποίο συμμετέχουν πολλές και καλές ομάδες. Μπορώ να πω με σιγουριά πως η δική μας η ομάδα είναι έτοιμη για να μπει σε μια δύσκολη διαδικασία με υψηλό συναγωνισμό. Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα ανταποκρίθηκε με ιδιαίτερη ικανότητα στις δυσκολίες, σε ένα δυνατό τεστ όπως είναι το τουρνουά Ακρόπολις».

Από την άλλη, ο τεχνικός σύμβουλος της Εθνικής, Γιάννης Ιωαννίδης, δήλωσε πως αν περάσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα τα μεγαλύτερα εμπόδια και περάσει πρώτο στον όμιλο, τότε ο δρόμος της επιτυχίας έχει ανοίξει. «Υπάρχει πάθος στην ομάδα. Στους δύο τελευταίους αγώνες παίξαμε καλά, τουλάχιστον πολύ καλύτερα από ό,τι στους προηγούμενους. Ολα τα λεφτά είναι το ματς με τους Ιταλούς που παίζουν σταθερό μπάσκετ επί σαράντα λεπτά και θα είναι δύσκολο ματς για μας. Αλλά είναι μέσα στις δυνατότητες της ομάδας να το πάρει. Και αν πετύχει νίκη κόντρα στην Ιταλία και στη Ρωσία και πάμε στην Κωνσταντινούπολη ως πρώτοι, τότε μπροστά μας ανοίγει ο δρόμος για την επιτυχία».


Ο αρχηγός της Εθνικής, Γιώργος Σιγάλας, τόνισε πως στο μυαλό όλων των παικτών μέχρι χτες ήταν οι αγώνες της Τουρκίας. «Ολη μέρα αγωνιούμε, δουλεύουμε σκληρά και κουραζόμαστε και μόλις έρχεται το βράδυ σκεφτόμαστε τι θα γίνει στην Τουρκία. Το άγχος είναι μεγάλο, αλλά και η πίστη για την ομάδα. Αλλά και οι δικές μου δυνατότητες μεγάλες. Περιμένω με αγωνία την Παρασκευή» και συμπλήρωσε λέγοντας: «Το σίγουρο είναι ότι οι Ελληνες φίλαθλοι θα ευχαριστηθούν την ελληνική ομάδα. Αυτό φάνηκε από το Ακρόπολις και το πώς μας αγκάλιασε ο κόσμος. Θέλουμε να είναι περήφανος για μας και το επιστέγασμα θα είναι να του χαρίσουμε και μια επιτυχία».

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, φάνηκε αισιόδοξος για την πορεία της ομάδας, γιατί όπως τόνισε τους αξίζει: «Πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι και αισιόδοξοι για να πετύχουμε κάτι καλό στο Ευρωμπάσκετ, γιατί πιστεύω ότι μας αξίζει».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντίστροφη μέτρηση για Ζάγκρεμπ (2015-09-02 00:00:00.0)
Αρχίζει η δράση (2007-08-10 00:00:00.0)
Πρώτη και καλύτερη (2003-08-29 00:00:00.0)
Επιστροφή στο... παρελθόν (2002-01-29 00:00:00.0)
Μονόδρομος η νίκη (2001-08-31 00:00:00.0)
Γερό τεστ με Ισπανία (1999-06-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ