Τετάρτη 26 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Αγροτικό συλλαλητήριο αύριο στα Χανιά

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, αν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους 

Να μπει επιτέλους «φρένο» στο ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς θα απαιτήσουν αύριο αγωνιστικά οι αγρότες του νομού Χανίων, με συλλαλητήριο που οργανώνει η Παγχανιώτικη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, στην πλατεία Αγοράς της πόλης, στις 11 το πρωί.

Με το αυριανό συλλαλητήριο καταδίκης της αντιαγροτικής πολιτικής, που ακολουθούν κυβέρνηση και ΕΕ, οι αγρότες των Χανίων κάνουν το πρώτο για φέτος μαχητικό «βήμα» στο δρόμο του αγώνα, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στην κυβέρνηση πως είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, αν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους και δε ληφθούν άμεσα μέτρα για τη στήριξη των προϊόντων τους και του εισοδήματός τους.

Κύριο αίτημα της αυριανής κινητοποίησης είναι να παρθούν άμεσα μέτρα για την απορρόφηση όλης της παραγωγής των προϊόντων του νομού σε ικανοποιητικές τιμές, οι οποίες θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα αφήνουν ένα λογικό κέρδος στον παραγωγό.

Ειδικά για τα βασικά προϊόντα του νομού, οι αγρότες ζητούν:

  • Για το λάδι, να επιδοτούνται οι Ενώσεις Γεωργικών Συνεταιρισμών για την τυποποίησή του, έτσι ώστε να μπορούν να απορροφήσουν το προϊόν και να μην πέφτουν οι παραγωγοί θύματα των εκβιασμών των εμπόρων.
  • Να ενισχυθούν οι εξαγωγές εσπεριδοειδών.
  • Να δοθούν ικανοποιητικές τιμές στο γάλα και να παρθούν μέτρα για την ενίσχυση της κτηνοτροφίας.

Οι αγρότες του νομού απαιτούν επίσης, όπως και όλος ο αγροτικός κόσμος της χώρας, να καταργηθούν τα πλαφόν και τα τα πρόστιμα συνυπευθυνότητας, που οδηγούν στη μείωση της παραγωγής και των επιδοτήσεων και να μην εφαρμοστούν τα αντιαγροτικά μέτρα που επιτάσσει η «Ατζέντα 2000» και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ), τα οποία οδηγούν στον αφανισμό τη μικρομεσαία αγροτιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ