Τετάρτη 26 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΣΕΡΡΕΣ
«Μπλόκο» στον αφανισμό της βαμβακοκαλλιέργειας

Ανακοίνωση - κάλεσμα της νομαρχιακής Επιτροπής  του ΚΚΕ για αγωνιστική αντίσταση στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις

 

Την επιτακτική ανάγκη να ενώσουν οι αγρότες τις δυνάμεις τους και να αναπτύξουν αγώνες, ώστε να μην περάσουν τα μέτρα αφανισμού της βαμβακοκαλλιέργειας, υπογραμμίζει σε ανακοίνωση της η ΝΕ Σερρών του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι πίσω από τη συγκεκριμένη επαίσχυντη απόφαση, βρίσκεται η επιδίωξη της κυβέρνησης να προωθήσει τις καταστροφικές εντολές της ΕΕ και της «Ατζέντας 2000», για δραστική μείωση της ελληνικής βαμβακοκαλλιέργειας, στα πλαίσια της γενικότερης συρρίκνωσης της αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού πληθυσμού της χώρας μας. Και η ανακοίνωση της ΝΕ Σερρών του ΚΚΕ συνεχίζει: «Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι προωθεί μέτρα, ώστε μη θιχτούν οι μικρομεσαίοι αγρότες. Ετσι ισχυρίζεται πως θα μειώσει τα στρέμματα αυτών που έχουν καλλιέργεια πάνω από 60 στρέμματα. Ομως πραγματικά ένας αγρότης με περισσότερα 60 στρέμματα και με τις 24.200 δρχ. απόδοση κατά στρέμμα, όπως η ίδια η κυβέρνηση δέχεται θεωρείται μεγαλοαγρότης;»

Παράλληλα, η ΝΕ Σερρών του ΚΚΕ, αντικρούοντας τον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι οι παραγωγοί, με καλλιέργεια κάτω από 60 στρέμματα θα ωφεληθούν, σημειώνει στην ανακοίνωσή της: «Η κυβέρνηση λογαριάζει να καλλιεργηθούν 3.600.000 στρέμματα φέτος. Με 305 κιλά ανά στρέμμα, που ήταν η περσινή παραγωγή σημαίνει 1.100.000 τόνους βαμβάκι, δηλαδή 320.000 τόνους πάνω από την ποσόστωση της χώρας μας. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι παραγωγοί θα κληθούν να πληρώσουν φόρο συνυπευθυνότητας με αποτέλεσμα η τιμή του βαμβακιού να είναι και πάλι πολύ χαμηλά, στα επίπεδα της περσινής χρονιάς ή και παρακάτω. Και βέβαια θα ισχύσει για όλους τους αγρότες ανεξάρτητα του μεγέθους της παραγωγής τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ