Τετάρτη 8 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Την πίτα του έκοψε το χορευτικό τμήμα του δήμου Πάτρας

Περισσότερα από 5.000 άτομα κατέκλυσαν την περασμένη Κυριακή το κλειστό γυμναστήριο της Πάτρας «Δημ. Τόφαλος», και έδωσαν το «παρών» στην παράσταση που είχαν ετοιμάσει οι 23 δάσκαλοι και παρουσίασαν 1.200 χορευτές, ηλικίας από 5 ετών και πάνω, του χορευτικού τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου Πατρέων, με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του.

Οι χορευτές παρουσίασαν χορούς απ' όλη την Ελλάδα, χωρισμένους σε επτά ενότητες, με ζωντάνια και κέφι. Το παρατεταμένο χειροκρότημα των θεατών επιβράβευσε τις προσπάθειες μικρών και μεγάλων, που δημιούργησαν μια εκπληκτική ατμόσφαιρα που κράτησε για τρεις ώρες.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο δήμαρχος Πατρέων, Κ. Πελετίδης, που σημείωσε ότι η δουλειά του χορευτικού είναι κατάθεση ψυχής στην υπόθεση του λαϊκού πολιτισμού. Παράλληλα, μίλησε και ο υπεύθυνος του χορευτικού, Χ. Γιαννόπουλος, που μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη δικαστική δίωξη του δημάρχου από τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, λέγοντας ότι το χορευτικό του δήμου Πάτρας και οι άνθρωποί του είναι αντιφασιστικό μετερίζι, που μέσα σ' αυτό δεν έχουν θέση εθνικιστικές απόψεις, απόψεις ρατσισμού και μίσους για τον άνθρωπο. Στο κάλεσμα δε προς τους παρευρισκόμενους να υπογράψουν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας, απαιτώντας να σταματήσει τώρα η δίωξη του δήμαρχου, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ