Τετάρτη 8 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ
Συνεχίζουν την αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση

Συνεχίστηκε και χτες η σκιαμαχία ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Παρίσι και το «πόθεν έσχες» της συζύγου του Κ. Μητσοτάκη, βολική και για τις δύο πλευρές, αφού αφήνει αθέατη την ταύτισή τους στην αντιλαϊκή πολιτική.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, αφιέρωσε σχεδόν ολόκληρη την εισαγωγική του τοποθέτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών χτες στο θέμα αυτό και ζήτησε απ' τη ΝΔ πειστικές απαντήσεις για την αγορά ακινήτου στο Παρίσι, υποστηρίζοντας πως το βιογραφικό του Κ. Μητσοτάκη είναι «επιβαρυμένο» από προηγούμενες υποθέσεις.

Οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για την υπό κατάρτιση σύμβαση με την τράπεζα Rothschild δεν εξηγούν με κανέναν τρόπο τις κινήσεις του Αλ. Τσίπρα στο Παρίσι, αντέτεινε η ΝΔ. «Για άλλη μια φορά, ο κ. Τσίπρας συλλαμβάνεται να κάνει κρυφές ιδιωτικές συναντήσεις και να ψεύδεται δημοσίως», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της.

Για «αστειότητες περί μυστικής επίσκεψης στο Παρίσι» ανταπαντά το Μέγαρο Μαξίμου.

Στο μεταξύ, η Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη σε γραπτή της δήλωση παραθέτει συνοπτικά τα επαγγελματικά της βήματα και υποστηρίζει ότι η αγορά του ακινήτου στο Παρίσι δικαιολογείται πλήρως απ' τις φορολογικές της δηλώσεις και εξηγεί ότι δεν κατέθετε δήλωση «πόθεν έσχες» καθώς ήταν σε διάσταση με τον σύζυγό της απ' το 2006 έως το 2014 και πως αμφότεροι λειτούργησαν απόλυτα σύμφωνα με το γράμμα του νόμου.

Τσακώνονται για να συγκαλύψουν ότι είναι «εγγυητές» της υλοποίησης του 3ου μνημονίου

Σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει, για την αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ: «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συνεχίζουν να τσακώνονται για "κρυφά" ταξίδια και "πόθεν έσχες" συζύγων, για να συγκαλύψουν την ταύτισή τους ως "εγγυητές" της υλοποίησης του 3ου μνημονίου, είτε αυτή γίνει απ' την εξοντωτική φοροληστεία είτε μέσα απ' τη νέα μείωση μισθών, συντάξεων, κοινωνικών δαπανών, είτε και τα δύο. Γι' αυτό, άλλωστε, και έχουν αναλάβει ο καθένας τους από ένα ρόλο στον εκβιασμό του λαού να δεχτεί τα νέα μέτρα αδιαμαρτύρητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ