Πέμπτη 9 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ: Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΝΑΤ για τα ασφαλιστικά δικαιώματα των ναυτεργατών οργανώνουν σήμερα, στις 10 π.μ., τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ. Με αφορμή και την απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά, το οποίο έκανε αποδεκτή την προσφυγή τριών ναυτεργατών ενάντια στο νόμο 4093/2012, με τον οποίο περικόπηκαν η κύρια και η επικουρική τους σύνταξη, όπως και τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα αδείας, τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία απαιτούν να εφαρμοστεί για όλους τους συνταξιούχους ναυτεργάτες η δικαστική απόφαση. Νωρίτερα, στις 9.30 π.μ., θα γίνει σύσκεψη στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ.

ΦΑΡΜΑΚΟ: Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ) και το κλαδικό Συνδικάτο της Αττικής πραγματοποιούν σήμερα στις 2 μ.μ. παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών, ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να φορολογήσει τους εργαζόμενους για τη χρήση των εταιρικών αυτοκινήτων, και μάλιστα με αναδρομική ισχύ για το 2016.

ΚΑΒΑΛΑ: Παράσταση διαμαρτυρίας στον επόπτη εργασίας πραγματοποίησαν χτες το παράρτημα Καβάλας του Σωματείου Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις «Μαρινόπουλος» στη Βόρεια Ελλάδα και το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Καβάλας. Κατήγγειλαν την μη καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων «Μαρινόπουλος» και την εργασιακή αβεβαιότητα που ζουν εδώ και έναν περίπου χρόνο. Απαίτησαν την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων (μισθοί Δεκέμβρη - Γενάρη), να μην χαθεί ούτε μια θέση εργασίας, καμία αρνητική εργασιακή μεταβολή. Τέλος ζήτησαν από τον επόπτη εργασίας να καλέσει άμεσα σε τριμερή συνάντηση την εργοδοσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ