Πέμπτη 30 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ερευνα για τις αποθήκες εύφλεκτων υλικών

Ερευνα, προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων, διωκόμενων αυτεπαγγέλτως, διέταξε χτες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Ε. Ζαχαρής, με αφορμή χτεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη», το οποίο αναφέρει πως στην πόλη υπάρχουν τέσσερα σημεία που μπορεί να αποτελέσουν «βόμβες» για τους κατοίκους, αφού στεγάζουν μάντρες με εύφλεκτα υλικά οι οποίες λειτουργούν χωρίς μέτρα πυροπροστασίας και μάλιστα πολύ κοντά σε πολυκατοικίες.

Αφορμή για την ανακίνηση του θέματος στάθηκε η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή της Νέας Ελβετίας στη Θεσσαλονίκη. Φωτιά που εκδηλώθηκε σε αποθήκη εύφλεκτων υλικών και απείλησε κατοικίες αλλά και το άλσος της περιοχής.

Τα άλλα σημεία «βόμβες» που αναφέρονται, βρίσκονται στην οδό Λαγκαδά στο ύψος της Αγίου Δημητρίου, στο τέρμα της οδού Αισώπου στο Βαρδάρι και τέλος στο φανάρι του Κορδελιού μέχρι το ύψος των κοιμητηρίων στον Εύοσμο. Μάλιστα καταγγέλλεται πως κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει τους ιδιοκτήτες να πάρουν μέτρα πυρασφάλειας, αφού υπάρχει νομικό κενό και κανείς δεν μπορεί να τις ελέγξει αφού η Πυροσβεστική δε διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό για επιτόπιες έρευνες.

Ετσι χτες η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε έρευνα, την οποία ανέλαβε ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης Δημήτρης Νάιντος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ