Τρίτη 23 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΣ ΛΕΣΒΟΥ
«Καταρρέουν» οι κτηνοτρόφοι

 

Την άμεση λήψη μέτρων από την κυβέρνηση για την ανακούφιση των κτηνοτρόφων που «χτυπήθηκαν» από τον καταρροϊκό πυρετό ζητά σε υπόμνημά του ο Δήμος Μανταμάδου Λέσβου.

Στο υπόμνημα που διαμορφώθηκε μετά από μεγάλη συγκέντρωση των κτηνοτρόφων στην πλατεία Μανταμάδου, τονίζονται τα παρακάτω: «Με ανησυχία παρακολουθούμε την εξέλιξη του καταρροϊκού πυρετού και για τα μέτρα που λαμβάνονται για το νέο αυτό πλήγμα που δέχεται η οικονομία του περιοχής του δήμου μας, αλλά και ολόκληρου του νησιού. Αν και έχει περάσει ένας μήνας σχεδόν από την επιβολή της καραντίνας και καθημερινά σφάζονται δεκάδες πρόβατα, οι κτηνοτρόφοι είναι σε απόγνωση γιατί από τη μία βλέπουν τα κοπάδια τους να αφανίζονται και από την άλλη το υπουργείο Γεωργίας και την κυβέρνηση να αδιαφορούν και να μην παίρνουν τα κατάλληλα μέτρα».

Τα μέτρα που προτείνονται στο υπόμνημα είναι:

  • Να αποζημιώνονται τα σφαζόμενα ζώα ως παραγωγικές μονάδες.
  • Να δίνεται επιδότηση στα ζώα επί δύο χρόνια, πέρα από τη χρονιά που διανύουμε.
  • Να δοθεί επιπλέον κατά κεφαλή ζώου επιδότηση για όσα χρόνια ισχύει η καραντίνα, όπως ίσχυσε σε ανάλογη περίπτωση και στο παρελθόν.
  • Να προστατευτεί το εισόδημα των κτηνοτρόφων από ενδεχόμενη πτώση των τιμών.
  • Να παρθούν άμεσα και αποφασιστικά μέτρα για τη θωράκιση του νησιού από διάφορες ασθένειες που κατά καιρούς πλήττουν την κτηνοτροφία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ