Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ - ΤΕΧΝΙΚΟΙ
Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας για το Ασφαλιστικό

Οι Επιτροπές Αγώνα αναδεικνύουν τις τεράστιες απώλειες στο εισόδημα μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων για φόρους και ασφαλιστικές εισφορές

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Η αντιασφαλιστική πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - άρχουσας τάξης βρέθηκε στο στόχαστρο της κινητοποίησης που πραγματοποίησαν χτες εργαζόμενοι μηχανικοί και τεχνικοί, έξω από το υπουργείο Εργασίας, μετά από κάλεσμα των Επιτροπών Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούμενων Μηχανικών και Τεχνικών, του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών και άλλων συνδικαλιστικών φορέων. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην κινητοποίηση ήταν η ανατροπή του «νόμου Κατρούγκαλου» και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και η διεκδίκηση αποκλειστικά δημόσιας, καθολικής, υποχρεωτικής Κοινωνικής Ασφάλισης για όλους στη βάση των σύγχρονων αναγκών.

Σε ανακοίνωσή τους, οι Επιτροπές Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούμενων Μηχανικών και Τεχνικών τονίζουν πως οι απώλειες εισοδήματος για φόρους και ασφαλιστικές εισφορές υπερβαίνει το 60% για μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους μηχανικούς. Παράλληλα, χαρακτηρίζουν κοροϊδία, που στοχεύει στο να δρομολογηθούν οι νέες αυξήσεις χωρίς αντιδράσεις, την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση να εμφανίσει μικρότερες ασφαλιστικές εισφορές, μεταθέτοντας την πληρωμή εφάπαξ και επικουρικού για μερικούς μήνες μετά, οπότε θα πρέπει να πληρωθούν αναδρομικά, και προωθώντας μια «έκπτωση» για ένα χρονικό διάστημα, που όμως θα αφαιρεθεί ολόκληρη από τη σύνταξη.

Ειδικά για τους εργαζόμενους με «μπλοκάκι», τονίζουν ότι η κυβέρνηση τους παραδίδει «ως πρόβατα επί σφαγή» στους εργοδότες και καταγγέλλουν πως ήδη κάποιοι απ' αυτούς πιέζουν τους εργαζόμενους να υπογράψουν ότι δεν υπάγονται στη ρύθμιση για τα «μπλοκάκια», δηλαδή να τους εμφανίσουν ως ελεύθερους επαγγελματίες.

Ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τ. Πετρόπουλος, με τον οποίο είχε οριστεί συνάντηση... «δήλωσε άρρωστος». Με τον τρόπο αυτό, η κυβέρνηση για μια ακόμα φορά αρνήθηκε ακόμα και να συζητήσει για τις δραματικές επιπτώσεις της εφαρμοζόμενης πολιτικής στους εργαζόμενους μηχανικούς. Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών συναντήθηκε με υπηρεσιακό παράγοντα του υπουργείου, ο οποίος δεν δεσμεύτηκε σε οτιδήποτε.

Οι διαδηλωτές έδωσαν νέο αγωνιστικό ραντεβού στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 21 Φλεβάρη και στις υπόλοιπες αγωνιστικές κινητοποιήσεις που σχεδιάζονται για το επόμενο διάστημα.

Σύσκεψη για τους εργαζόμενους με «μπλοκάκι» στους Λογιστές

Στο μεταξύ, σύσκεψη για τους εργαζόμενους του κλάδου με «μπλοκάκι» διοργανώνουν την Πέμπτη 23/2, στις 6.30 μ.μ., η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ) και η Ενωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ). Η σύσκεψη θα γίνει στην αίθουσα «Ν. Σουκατζίδης» της ΕΛΕΠΑ (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ