Τρίτη 21 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Κάλεσμα για συμμετοχή στη σημερινή συγκέντρωση στην Ομόνοια

Αντιπροσωπεία από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο επισκέφθηκε, χτες, το υπουργείο Εργασίας, με αίτημα να συναντηθούν με τον αρμόδιο υφυπουργό, για να εκδοθεί εγκύκλιος που να ορίζει ξεκάθαρα πως οι μουσικοί - ηθοποιοί που δουλεύουν με δελτίο παροχής υπηρεσιών, παρέχουν εξαρτημένη εργασία και ως εκ τούτου πρέπει στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης να συνεχίσουν να ασφαλίζονται όπως ίσχυε μέχρι τώρα, δηλαδή ως μισθωτοί και όχι ως αυτοαπασχολούμενοι.

Για το συγκεκριμένο θέμα είχαν ζητήσει συνάντηση εδώ και ένα μήνα, καθώς υπάρχουν πολλοί που δουλεύουν σε δημοτικά σύνολα και ωδεία, οι οποίοι δεν μπορούν ούτε να πληρωθούν μέχρι να βγει η υπουργική εγκύκλιος. Παρ' όλα αυτά, από το υπουργείο δεν έχουν καμία επίσημη απάντηση. Υπενθυμίζουμε πως δεν ζητούν απλώς να βγει η εγκύκλιος για να μπορούν να πληρώνονται οι καλλιτέχνες εργαζόμενοι, αλλά να ορίζεται κατηγορηματικά πως παρέχουν εξαρτημένη εργασία, πως δεν μπορεί να επιβαρύνονται και με το κόστος της ασφάλισής τους.

Χτες, λοιπόν, ύστερα από ένα μήνα σιωπής από πλευράς υπουργείου, τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων επισκέφτηκαν το υπουργείο με σκοπό να πιέσουν για συνάντηση με τον αρμόδιο υφυπουργό. Μετά από δίωρη αναμονή και ατελείωτη γραφειοκρατία, το μόνο που απέσπασαν ήταν μια υπόσχεση πως «θα» ορίσουν συνάντηση.

Σε ανακοίνωση του ΣΕΗ και του ΠΜΣ, επισημαίνουν: «Πρέπει να είμαστε σε συνεχή εγρήγορση και ετοιμότητα για δράση. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βιάζεται να ολοκληρώσει την αξιολόγηση με θετικό πρόσημο, να αποδείξει στους εταίρους της πως έχει την ικανότητα και την αποφασιστικότητα να ψηφίσει και να υλοποιήσει όλα τα αντεργατικά μέτρα των μνημονίων, όλα αυτά που θα κάνουν τη ζωή μας ακόμα δυσκολότερη σε σχέση με σήμερα. Είναι ενδεικτικό πως στην είσοδο του υπουργείου βρήκαμε κινητοποίηση εργαζομένων μεγάλης εταιρείας που έχει αναλάβει την καθαριότητα του Πολυτεχνείου και η οποία αφήνει τις εργαζόμενες απλήρωτες και απολύει ενώ βγάζει κέρδη ύψους εκατομμυρίων ευρώ (...) Η επίθεση που δέχεται ο κλάδος μας είναι έκφραση της συνολικής επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι και τα δικαιώματά τους και ως τέτοια πρέπει να απαντηθεί. Δεν θα έχει αποτέλεσμα ο αγώνας για τα προβλήματα των εργαζομένων με μπλοκάκι εάν δεν συναντιέται με το κυρίαρχο αίτημα σήμερα, το αίτημα να μην υλοποιηθεί η αντιλαϊκή αξιολόγηση.

Με αυτό το αίτημα διαδηλώνουν σήμερα σε όλη την Ελλάδα εκατοντάδες Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ. Εκεί πρέπει να βρεθούμε κι εμείς μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, για να δυναμώσει η κοινή πάλη ενάντια στην πολιτική που μας στερεί το δικαίωμα στην εργασία. Καλούμε όλους τους συναδέλφους στη συγκέντρωση της Αθήνας 6.30 μ.μ. Ομόνοια, προσυγκέντρωση 6 μ.μ. Κάνιγγος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ