Τρίτη 21 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προκαταρκτική για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

Με εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα διαβιβάστηκε από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξ. Δημητρίου στον οικονομικό εισαγγελέα Π. Αθανασίου το τελικό πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλή που διερεύνησε τη νομιμότητα των δανειοδοτήσεων κομμάτων και Μέσων Ενημέρωσης από Τράπεζες.

Συγκεκριμένα, διαβίβασε στον αντεισαγγελέα Εφετών Π. Αθανασίου το τελικό πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη χρηματοδότηση των κομμάτων και των ΜΜΕ, με εντολή τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, για να διακριβωθεί η τέλεση ή μη αυτεπάγγελτα διωκομένων αδικημάτων. Σε καταφατική περίπτωση, αναφέρει, αν δηλαδή προκύψει η τέλεση αξιόποινων πράξεων - αδικημάτων, να ενεργήσει τα δέοντα (άσκηση ποινικών διώξεων).

Στην παραγγελία της, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου προς τον συνάδελφό της, σημειώνει ότι αν κρίνει ότι είναι αναγκαίο να ανασύρει από το αρχείο το παλαιό πόρισμα του 2013.

Αυτό το πόρισμα αρχειοθετήθηκε τον Απρίλη του 2013 ύστερα από τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και αφού προηγουμένως στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος, αλλά και των Τραπεζών που είχαν χορηγήσει τα δάνεια, κατέθεσαν ως μάρτυρες στους εισαγγελείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ