Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ
Ζητάει να «τρέξει» η «αξιολόγηση» με μέτρα για το κεφάλαιο

Στην ανάγκη να κλείσει γρήγορα η «αξιολόγηση», αλλά και να μην πληγεί η καπιταλιστική ανάκαμψη από τα μέτρα που προωθούν κυβέρνηση με εταίρους και δανειστές της ντόπιας αστικής τάξης στο εξωτερικό, εστιάζει η ΝΔ την κριτική της στην κυβέρνηση, με αφορμή τα αποτελέσματα του προχτεσινού Γιούρογκρουπ.

Χαρακτηριστικά, ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρ. Σταϊκούρας, δήλωσε: «Δυστυχώς, οι εξελίξεις είναι, για ακόμα μία φορά, δυσάρεστες (...) Συμφωνία χτες δεν υπήρξε. Για να επιστρέψουν απλώς οι θεσμοί στην Ελλάδα, η κυβέρνηση έδωσε τα πάντα. Ούτε καν πολιτική συμφωνία δεν υπήρξε, όπως ψευδώς υποστηρίζει η κυβέρνηση. Ολα παραπέμπονται για το μέλλον, την ώρα που η πραγματική οικονομία βουλιάζει». Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «εγκλωβίζει τη χώρα σε πολιτική λιτότητας για πολλά ακόμα χρόνια» και αναλαμβάνει την υποχρέωση για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, «χωρίς καμία αναφορά σε μέτρα ελάφρυνσης του χρέους. Και χωρίς ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης». «Κυβέρνηση και εταίροι πετάνε "το τενεκεδάκι παρακάτω", την ώρα που η εκκρεμότητα παρατείνεται, η χώρα σέρνεται και η αβεβαιότητα παραμένει», κατέληξε ο τομεάρχης της ΝΔ.

Στο ίδιο μοτίβο, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδ. Γεωργιάδης, μιλώντας στο ρ/σ «Αθήνα 9.84», μίλησε για «Βατερλό»: «Πρώτα απ' όλα, δεν έκλεισε η αξιολόγηση. Αυτό που αποφασίστηκε είναι ότι θα έρθει η τρόικα, την επόμενη εβδομάδα, στην Αθήνα, για να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της αξιολόγησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ