Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ
Μόνιμη «υπόμνηση» των απαιτήσεών της στο Αιγαίο

Τουρκικές προκλήσεις καταγράφηκαν και χτες στον εναέριο χώρο του Αιγαίου, καθώς 4 αεροσκάφη, τα 2 οπλισμένα, προχώρησαν σε παραβάσεις και παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, ενώ καταγράφηκε και μία εμπλοκή με ελληνικά μαχητικά που σηκώθηκαν για αναχαίτιση.

Στο μεταξύ, η τουρκική εφημερίδα «Hurriyet» μετέδωσε χτες στον ιστότοπό της βίντεο που δείχνει πλοιάριο της τουρκικής Ακτοφυλακής να «δένει» ανάμεσα στις δύο βραχονησίδες των Ιμίων, συνοδευόμενο από ρεπορτάζ που υποστηρίζει ότι το πλοιάριο, στο οποίο επέβαιναν Τούρκοι στρατιωτικοί, έμεινε εκεί για δέκα λεπτά με το πλήρωμά του να τραβά φωτογραφίες και βίντεο, ενώ ένα ελληνικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού βρισκόταν σε απόσταση ενός μιλίου από το τουρκικό πλοιάριο.

Επίσης, μετέδιδε πως όταν πλοίο της τουρκικής εταιρείας «Powership Μαύρη Θάλασσα» με την ονομασία «Yasinbey» πέρασε από την περιοχή των Ιμίων προκάλεσε την κινητοποίηση του ελληνικού Λιμενικού, με το ελληνικό σκάφος να αναγκάζεται να επιστρέψει, όταν ξεκίνησε σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής να κατευθύνεται προς το μέρος του.

Το γεγονός διαψεύστηκε από το Λιμενικό που σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «με αφορμή οπτικοακουστικό υλικό (βίντεο) που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδες αναφορικά με προσέγγιση τουρκικής ακταιωρού σήμερα (σ.σ. χτες) το πρωί στα Ιμια, από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής γνωρίζεται ότι δεν διαπιστώθηκε κάτι τέτοιο, ενώ στην περιοχή βρίσκεται συνεχώς περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ».

Επίσης, σύμφωνα με πηγές του ΥΕΘΑ το χτεσινό ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας είναι προϊόν φωτομοντάζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ