Παρασκευή 24 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
«Αγροτοδικεία» σε Γιάννενα και Αμαλιάδα

Σε συγκέντρωση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων καλούν σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο Αγροτικός Σύλλογος Ζίτσας, ο Αμπελουργικός Σύλλογος Ζίτσας και το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, ενάντια στα αγροτοδικεία που συνεχίζονται ανελλιπώς από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Την ώρα εκείνη θα δικάζονται 24 συνολικά αγρότες και εργάτες, που διώκονται για την συμμετοχή τους στα αγροτικά μπλόκα του 2012. Σημειώνεται ότι σήμερα διεξάγεται η πρώτη δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση ύστερα από πέντε χρόνια, ενώ η κλήτευση στους κατηγορούμενους έγινε λίγες μόλις μέρες πριν από την έναρξη των φετινών αγροτικών κινητοποιήσεων.

«Είναι προφανές ότι πρόκειται για κίνηση εκφοβισμού και τρομοκρατίας των αγωνιζόμενων αγροτών και των εργατών που στέκονται αλληλέγγυοι στον αγώνα τους», δήλωσε στον «Ριζοσπάστη» ο Β. Παπούλιας, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ζίτσας, ενώ στη σχετική ανακοίνωση στέλνεται σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση πως «ο αγώνας μας για την επιβίωση και την προοπτική συνεχίζεται. Η ποινικοποίηση των αγώνων και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν».

Στο μεταξύ, συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια Αμαλιάδας, ενάντια σε ένα ακόμη αγροτοδικείο, οργάνωσε προχτές η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηλείας. Περισσότεροι από 20 αγρότες διώκονται εδώ και δύο χρόνια με τις κατηγορίες «παρακώλυσης συγκοινωνιών» και «διατάραξης οικιακής ειρήνης» για τη συμμετοχή τους στα μπλόκα, αλλά και για συμβολική κατάληψη της ΔΟΥ Αμαλιάδας, τον Φλεβάρη του 2014. Το δικαστήριο αποφάσισε την παραγραφή των κατηγοριών για τους αγρότες που συμμετείχαν στο μπλόκο του Μαραθίου Αμαλιάδας, ενώ για την υπόθεση της κινητοποίησης στη ΔΟΥ Αμαλιάδας δόθηκε αναβολή για τις 2 Φλεβάρη 2018.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλουν την τρομοκρατία των αγροτοδικείων (2017-11-23 00:00:00.0)
Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις (2000-07-30 00:00:00.0)
Συλλαλητήρια καταδίκης των "Αγροτοδικείων" (1997-10-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ