Παρασκευή 24 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΕΜΠ
Συνεχίζουν και σήμερα την απεργία

Για έβδομη συνεχόμενη μέρα απεργούν σήμερα, Παρασκευή, οι καθαρίστριες που εργάζονται στο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), μέσω της εργολαβικής εταιρείας «ISS». Οι εργαζόμενες βρίσκονται από την προηγούμενη βδομάδα σε κινητοποιήσεις ενάντια στις μειώσεις μισθών και διεκδικώντας επαναφορά των κομμένων τριετιών και επιδομάτων, πρόσληψη νέων εργαζομένων για την καθαριότητα του Πολυτεχνείου, πλήρες ωράριο για όλους τους εργαζόμενους, μόνιμη δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα. Την απόφαση για συνέχιση της απεργίας τους και σήμερα την πήραν σε Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν χτες κι ενώ ολοκλήρωναν την τρίτη κατά σειρά 48ωρη απεργία.

Χτες, επίσης, συμμετείχαν στην κινητοποίηση που έκαναν στο υπουργείο Υγείας οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους και στο πλαίσιο συντονισμού της δράσης τους, ενώ σε συνάντηση που είχαν με τον πρύτανη του ΕΜΠ, Γ. Γκόλια, ο τελευταίος αρκέστηκε για άλλη μια φορά σε ευχολόγια.

Αλληλεγγύη από την ΟΓΕ

Τη συμπαράστασή της στις καθαρίστριες του Πολυτεχνείου εκφράζει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

Σε ανακοίνωσή της στηλιτεύει τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν συνολικά για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα: «Οι εργαζόμενες καθαρίστριες στο Πολυτεχνείο, στα πανεπιστήμια, στα νοσοκομεία, στα σχολεία, αλλά και όλους τους χώρους του ευρύτερου δημόσιου τομέα εργάζονται για 300 - 400 ευρώ. Παραμένουν απλήρωτες για αρκετούς μήνες, δουλεύουν με εργασιακές σχέσεις ομηρίας και από πάνω εισπράττουν την κοροϊδία όλων των κυβερνήσεων, τόσο των προηγούμενων όσο και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που έχουν την ευθύνη για τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και στο χώρο της καθαριότητας. Καταγγέλλουμε κυβέρνηση και ΕΕ, που με την πολιτική τους στηρίζουν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, τσακίζοντας ό,τι εργατικό δικαίωμα έχει απομείνει. Πρόσφατα είναι τα περιστατικά στο νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου οι εργαζόμενες καθαρίστριες νέες ή μέλλουσες μητέρες, λόγω των συμβάσεών τους, ούτε την εξάμηνη άδεια μητρότητας μπορούν να πάρουν, ούτε άδεια σε περίπτωση επαπειλούμενης εγκυμοσύνης. Το δικαίωμα στη μητρότητα δέχεται σκληρή επίθεση και δεν έχουμε άλλο δρόμο παρά να δώσουμε ηχηρή απάντηση, με τον αγώνα του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος, μαζί με το εργατικό - λαϊκό κίνημα και τα σωματεία των καθαριστριών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ