Τετάρτη 26 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«EΚΛΟΓΟΛΟΓΙΑ»
«Ποιος ξέρει;»...

Απέφυγε, για μια ακόμη φορά, να προσδιορίσει τον ακριβή χρόνο των εκλογών ο πρωθυπουργός

Από τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Από τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Ο πρωθυπουργός απέφυγε για μια ακόμα φορά χτες να προσδιορίσει το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, όταν ρωτήθηκε σχετικά, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κ. Στεφανόπουλο. Η συνομιλία των δυο αντρών, πέραν των εξελίξεων σχετικά με την αίτηση ένταξης της χώρας στην ΟΝΕ και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, περιστράφηκε και γύρω από τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Οπως αναφερόταν μετά τη συνάντηση, ο κ. Στεφανόπουλος ζήτησε την πιστή τήρηση των όσων προβλέπει το Σύνταγμα, γεγονός που οδήγησε σε εκτιμήσεις ότι τα σενάρια για εκλογές στις 26 Μάρτη δεν ευσταθούν, αφού ...δε βγαίνουν οι ημερομηνίες.

Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπαθούσε, για μια ακόμα φορά, να αποποιηθεί εκ μέρους της κυβέρνησης κάθε ευθύνης για το κλίμα της εκλογολογίας, το οποίο έχει πλέον παγιωθεί. Κατά τον Δ. Ρέππα, υπεύθυνη για την εκλογολογία είναι η ΝΔ, λόγω της ...προτέρας στάσης της, ενώ επανέλαβε για μια ακόμα φορά ότι οι εκλογές «πρέπει» να γίνουν με τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης. Ωστόσο, δεν παρέλειψε να συμπληρώσει πως «δεν πρόκειται να μεταβληθούμε σε μάντεις για να προβλέψουμε τι μπορεί να γίνει την άλλη βδομάδα ή τον άλλο μήνα»... Μιλώντας, μάλιστα ...θεωρητικά, φρόντισε να αναφέρει ότι και η ΟΝΕ, αλλά και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις μπορούν να θεωρηθούν «εθνικά» θέματα, που, σημειωτέον, οι ρυθμίσεις του Συντάγματος προβλέπουν επίκλησή τους για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Από πλευράς τώρα κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ, για το οποίο ο Θ. Τσουκάτος δήλωσε ότι είναι «πανέτοιμο» όποτε κι αν γίνουν, ο Κ. Σκανδαλίδης, μετά τη χτεσινή του συνάντηση με τον Κ. Σημίτη, αφού επανέλαβε ότι είναι λογικό το κόμμα του να προετοιμάζεται για τις εκλογές, συμπλήρωσε ότι «το θέμα είναι πότε θα υπαγορεύσει το συμφέρον του έθνους για εκλογές»... Οπως δε συμπλήρωσε, το ΠΑΣΟΚ το επόμενο διάστημα θα βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, καθώς την επόμενη βδομάδα συνεδριάζει το ΕΓ, ακολουθεί η συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ στις 5 και 6 Φλεβάρη και έπεται η συνεδρίαση της ΚΕ στις 18 και 19 του επόμενου μήνα. Οι παραπάνω διαδικασίες είναι προφανές ότι έχουν έντονο προεκλογικό χαρακτήρα.

Τέλος, τις επόμενες μέρες, θα ενταθούν οι συσκέψεις σχετικά με την επάνδρωση των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ, ενώ παράλληλα πληθαίνουν και οι «πληροφορίες» για τις ...μεταγραφές του κυβερνώντος κόμματος. Μια από αυτές ακούει στο όνομα Ανδρουλάκης, ο οποίος φέρεται να συμφώνησε με τον πρωθυπουργό τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ