Τετάρτη 26 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ
Κυβερνητική φιέστα και στη Θεσσαλονίκη

Και στη Θεσσαλονίκη οργανώνεται εκδήλωση φιέστα για την απονομή διπλωμάτων και τιμητικών μεταλλίων σε αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Στη Θεσσαλονίκη η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή, ενώ τη σκυτάλη θα παραλάβει το Κιλκίς το Σάββατο 29 Γενάρη, όπου οργανώνεται μεγάλη εκδήλωση παρουσία του υπουργού Αμυνας.

Η Περιφερειακή Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ) ανακοίνωσε ότι τα Παραρτήματα της οργάνωσης δε θα συμμετάσχουν στις κυβερνητικές παράτες και καλεί όλους τους αντιστασιακούς να γυρίσουν την πλάτη σε εκδηλώσεις που μόνο στόχο έχουν να υφαρπάξουν την ψήφο και να τους εγκλωβίσουν στην ΠΑΣΟΚική προπαγάνδα. Να απαιτήσουν αγωνιστικά να τους απονεμηθούν οι τιμές με αξιοπρεπή τρόπο.

Σε σχετική ανακοίνωση της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας της ΠΕΑΕΑ αναφέρεται: «Οι φιέστες αυτές γίνονται σε προεκλογική περίοδο και επιδιώκουν τον εγκλωβισμό των αντιστασιακών στην ΠΑΣΟΚική προπαγάνδα», εξηγώντας τους λόγους μη συμμετοχής στις εκδηλώσεις αναφέρει: «Γιατί η ΠΕΑΕΑ είναι αντίθετη με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Γιατί η κυβέρνηση διατηρεί το νόμο της Χούντας που αναγνωρίζει τους συνεργάτες των κατακτητών ΠΑΟ και τους ταγματασφαλίτες, σαν αντιστασιακούς και τους απονέμει επίσης μετάλλια και διπλώματα. Γιατί η κυβέρνηση δεν έλυσε τα προβλήματα της ηθικής και υλικής αποκατάστασης των αντιστασιακών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ