Παρασκευή 31 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Στο επίκεντρο οι ανάγκες της νεολαίας

Ανακοίνωση του ΝΣ της ΚΝΕ για το στόχο των φετινών εκδηλώσεων

«Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή" είναι συνεπές κάθε χρόνο στο ραντεβού του με τη νεολαία και έχει τη δυνατότητα μέσα από τις πολύμορφες εκδηλώσεις του κάθε χρόνο να προβάλλει κάτι καινούριο, χωρίς να επαναλαμβάνεται». Αυτά τονίζει σε ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κέρκυρας της ΚΝΕ, με αφορμή την κορύφωση του 27ου Φεστιβάλ στο νησί, με τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν αύριο και μεθαύριο στην Πάνω Πλατεία της Κέρκυρας.

Το ΝΣ Κέρκυρας της ΚΝΕ τονίζει ότι «όποιο κι αν είναι το θέμα που προβάλλει κάθε φορά μια εκδήλωση, η συζήτηση με τους νέους που παίρνουν μέρος δε σταματά εκεί, στο αν έχουμε δικαιώματα και πώς θα τα υπερασπίσουμε, πώς θα τα διευρύνουμε, αλλά επικεντρώνεται στο ότι συνολικά η ζωή μας, τα δικαιώματά μας δεν μπορούν να χωρέσουν σ' αυτήν την πολιτική, στην πολιτική του ΝΑΤΟ και της ΟΝΕ. Η ζωή των νέων δεν μπορεί να χωρέσει στην ασφυξία του ιμπεριαλισμού. Τα δικαιώματα και τις ανάγκες της νεολαίας μπορεί να υπερασπίσει μόνο μια άλλη εξουσία, η εξουσία που θα διεκδικήσει το Αντιμονοπωλιακό Αντιιμπεριαλιστικό Δημοκρατικό Μέτωπο, που προβάλλει το ΚΚΕ».

Το πρόγραμμα

Τα μέλη της ΚΝΕ έχουν αρχίσει ήδη με ενθουσιασμό και μεράκι το στήσιμο της κόκκινης νεανικής πολιτείας, έτσι ώστε αύριο να ανοίξει τις πόρτες της.

Αύριο τις εκδηλώσεις θα ανοίξει, στις 8.30 μ.μ., το χορευτικό συγκρότημα «Λαοδάμας». Θα ακολουθήσει συζήτηση για τα ναρκωτικά, όπου θα συμμετάσχουν: ο Ηλίας Μιχαλαρέας, επιστημονικός συνεργάτης του «18 ΑΝΩ» και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Νοσοκομειακών Ψυχολόγων, η ψυχίατρος Εφη Μπούκα, μέλος του ΔΣ της ΔΗΜΟΠ-Νίκος Μωρός και πρόεδρος του συλλόγου «Στήριξη», και η Ελίνα Χαιρικάκη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ. Το πρόγραμμα της πρώτης μέρας θα κλείσει με συναυλία από το συγκρότημα «Φωνή Βοώντος».

Μεθαύριο Κυριακή στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στην Κέρκυρα θα τραγουδήσουν Αλβανοί εργάτες που ζουν και εργάζονται στο νησί κι αμέσως μετά θα προβληθούν ντοκουμέντα από τη διαδήλωση της Γένοβας. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα «Κινητοποιήσεις των λαών ενάντια στη "νέα τάξη πραγμάτων"», όπου θα συμμετάσχουν: Ο Νίκος Μεταλληνός, πρόεδρος της τοπικής ΕΛΜΕ, ο Γιώργος Καλύβας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, κι ο Γιάννης Ζήκος, μέλος της αποστολής της Κέρκυρας στην κινητοποίηση στη Γένοβα. Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με ροκ συναυλία του τραγουδοποιού Σταμάτη Μεσημέρη με τη συμμετοχή μουσικού σχήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ