Παρασκευή 31 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΝΙΑ
Αμερικανοί ναύτες τραυματίζουν και ληστεύουν

Ανακοίνωση καταδίκης της ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ που καλεί σε αντιιμπεριαλιστική δράση. Μαχητική πικετοφορία διαμαρτυρίας χτες στα Χανιά

Αμερικανοί ναύτες του αμερικανικού πολεμικού πλοίου «USS LASSALLE», που βρίσκεται ελλιμενισμένο στις εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ στη Σούδα Χανίων, αποθρασυμένοι, σε στιλ «Ράμπο», απείλησαν με στιλέτο και τραυμάτισαν ανυποψίαστους πολίτες και εργαζόμενους των Χανίων, προχτές τα ξημερώματα. Πρόκειται για τον 19χρονο Robert Value και τον 20χρονο Travis Pierce, που περί τις 2.30 τα μεσάνυχτα επιτέθηκαν στον 47χρονο Χανιώτη Βασίλη Αποστολάκη, τον οποίο τραυμάτισαν και του έκλεψαν και 13.000 δραχμές. Λίγη ώρα αργότερα, οι ίδιοι, μπαίνοντας σε ταξί, απειλώντας με στιλέτο και τραυματίζοντας τον οδηγό του Γιώργο Σκευάκη τον λήστεψαν, αφαιρώντας του 70.000 δραχμές, ενώ προκάλεσαν και σοβαρές ζημιές στο ταξί του.

Οι παλικαράδες Αμερικανοί ναύτες συνελήφθησαν αργότερα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Χανίων, αφού αναγνωρίστηκαν από τους παθόντες, και ομολόγησαν τις πράξεις τους. Και οι δύο οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Χανίων, ενώ έντονη είναι η αγανάκτηση των Χανιωτών, που ζητούν να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι δύο αποθρασυμένοι Αμερικανοί ναύτες και να παρθούν μέτρα ενάντια στους Αμερικανούς στρατιωτικούς που προκαλούν το λαό μας.

Η ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ καταδικάζει

Με ανακοίνωσή της «η ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την παρουσία και ανεξέλεγκτη δράση των ΑμερικανοΝΑΤΟικών στην περιοχή» και τονίζει παρακάτω: «Το προχτεσινό νέο επεισόδιο που εκτυλίχτηκε στην πόλη των Χανίων, με πρωταγωνιστές Αμερικανούς ναύτες του πλοίου "USS Lassalle" που βρίσκεται στη ναυτική ΝΑΤΟική βάση της Σούδας, προκαλεί οργή και αγανάκτηση στο χανιώτικο λαό και τη νεολαία. Οι Αμερικανοί, ως πραγματικοί επικυρίαρχοι σε χώρα προτεκτοράτο, κυκλοφορούν ανεξέλεγκτοι, βρίζουν, δέρνουν και ληστεύουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό. Αυτά είναι ορισμένα από τα επιπλέον "δώρα" στην περιοχή, των φίλων και συμμάχων της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ελληνικής πλουτοκρατίας και των άλλων κομμάτων, υποστηρικτών και φίλων του ΝΑΤΟ, των Αμερικανών και της ΕΕ.

Το παραπάνω επεισόδιο αναδείχνει για μια ακόμα φορά τις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης, καθώς και των τοπικών εκπροσώπων της. Δείχνει καθαρά στο πού τελικά οδηγεί η πολιτική της υποτέλειας και του ραγιαδισμού που αυτή ακολουθεί. Το αίτημα του λαού και της νεολαίας για το κλείσιμο των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων, για να φύγουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί φονιάδες απ' τα Βαλκάνια, γίνεται περισσότερο επίκαιρο από ποτέ.

Η ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία των Χανίων να αναπτύξουν ένα μαζικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα στην περιοχή. Να γυρίσουν, τώρα, την πλάτη στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη πολιτική. Να απαιτήσει από την κυβέρνηση την παραδειγματική τιμωρία των Αμερικανών εγκληματιών».

  • Χτες το βράδυ πολλοί εργαζόμενοι των Χανίων, ανταποκρινόμενοι σε κάλεσμα της ΝΕ Χανίων, πραγματοποίησαν μαχητική και δυναμική πικετοφορία στους δρόμους της πόλης με αντιιμπεριαλιστικά, αντιαμερικανικά συνθήματα. Απαίτησαν: «Εξω το ΝΑΤΟ απ' τα Βαλκάνια», «Εξω οι Αμερικάνοι και οι βάσεις τους από τη χώρα» και παραδειγματική τιμωρία των ληστο-Ράμπο Αμερικανών ναυτών. Κατάγγειλαν, ταυτόχρονα, την πολιτική υποτέλειας της κυβέρνησης απέναντι στο ΝΑΤΟ, τους Αμερικανούς και την ΕΕ κλπ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ