Παρασκευή 31 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Ολοι στο αντιΝΑΤΟικό συλλαλητήριο

Από παλαιότερη κινητοποίηση των φιλειρηνικών δυνάμεων στον Τύρναβο
Από παλαιότερη κινητοποίηση των φιλειρηνικών δυνάμεων στον Τύρναβο
Την Κυριακή, στις 7 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί το πανθεσσαλικό αντιΝΑΤΟικό συλλαλητήριο έξω από το στρατηγείο του ΝΑΤΟ στον Τύρναβο. Το συλλαλητήριο, που διοργανώνει η Επιτροπή Φορέων Κατά του Πολέμου και συμμετέχουν δεκάδες φορείς και οργανώσεις της Θεσσαλίας, θα γίνει με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την έναρξη της λειτουργίας του στρατηγείου του θανάτου. Για την επιτυχία του εντείνονται οι προετοιμασίες με εξορμήσεις σε εργασιακούς χώρους, συνοικίες και χωριά. Με τη συμμετοχή τους στην αντιΝΑΤΟική κινητοποίηση οι φιλειρηνιστές της Θεσσαλίας θα δηλώσουν για μια ακόμα φορά ότι θα συνεχίσουν ανυποχώρητα την αντιιμπεριαλιστική πάλη τους, καταγγέλλοντας τα νέα πολεμοκάπηλα σχέδια του ΝΑΤΟ σε βάρος των Βαλκανίων και την ενεργό συμμετοχή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σ' αυτά.

Για τη μεταφορά των διαδηλωτών θα χρησιμοποιηθούν λεωφορεία, τα οποία στη Λάρισα θα αναχωρήσουν από την πλατεία Λαού στις 6 μ.μ., στο Βόλο από την πλατεία Δημαρχείου στις 5.30 μ.μ., στα Τρίκαλα στις 6 μ.μ. από την Εθνική Τράπεζα και στην Καρδίτσα στις 5.15 μ.μ. από την «Πέτρινη Τράπεζα».

Η Επιτροπή Φορέων Κατά του Πολέμου απευθύνει στους Θεσσαλούς κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο, επισημαίνοντας ότι έχει μεγάλη σημασία η συμμετοχή του λαού στην εκδήλωση και η σταθερή δράση του κατά του πολέμου και του ιμπεριαλισμού.

Τη συμμετοχή του στο αντιΝΑΤΟικό συλλαλητήριο έχει δηλώσει και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, τιμώντας την 1η Σεπτέμβρη που είναι Παγκόσμια Μέρα των Συνδικάτων. Επίσης, κάτω από τις έντονες πιέσεις των συνδικαλιστών της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας, απόφαση συμμετοχής στο συλλαλητήριο πήρε και το Εργατικό Κέντρο Βόλου, του οποίου η πλειοψηφία της διοίκησης αρχικά είχε αρνηθεί. Σε ανακοίνωσή του καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής να δώσουν μαζικό και δυναμικό «παρών» στο συλλαλητήριο. Για τη μετάβασή τους στον Τύρναβο το Εργατικό Κέντρο Βόλου έχει ναυλώσει πούλμαν, που θ' αναχωρήσει στις 5.30 μ.μ. από την πλατεία Δημαρχείου Βόλου.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο απευθύνει, με ανακοίνωσή της, στους εργαζόμενους και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών Βόλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ