Σάββατο 4 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Για την κατάργηση των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων

Ως «απάνθρωπο μέτρο απέναντι στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών», χαρακτηρίζει την κατάργηση των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων που είναι υπό συζήτηση, η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ. Ζητά την πραγματοποίησή τους και τη θεσμοθέτηση επαναληπτικών εξετάσεων και για τα ΕΠΑΛ και καλεί όλες τις ΕΛΜΕ να το απαιτήσουν, να στηρίξουν με όλους τους τρόπους τις σχετικές μαθητικές κινητοποιήσεις.

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ αναφέρεται στην πρόθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, να καταργήσει τις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις για τα Γενικά Λύκεια, ενώ την ίδια στιγμή το αίτημα μαθητών και εκπαιδευτικών για επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις στα ΕΠΑΛ παραμένει ανικανοποίητο. «Επί της ουσίας πρόκειται για ένα ακόμα σκληρό κοινωνικά μέτρο, που βρίσκεται απέναντι στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, αλλά και απέναντι στις οικογένειές τους», σημειώνει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών που αναφέρεται στις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας που προσπάθησε να αιτιολογήσει την κατάργηση των επαναληπτικών εξετάσεων λέγοντας ότι «...αυτό αποτελεί παθογένεια της κοινωνίας επειδή εκείνο το διάστημα έχουμε αυξημένη τάση λιποθυμιών και αρρώστιας...»!

«Οποιος έχει (στοιχειωδώς) έρθει σε επαφή με μαθητές την περίοδο εκείνη γνωρίζει το άγχος που βιώνουν τις ημέρες των εξετάσεων οι υποψήφιοι και την επιθυμία τους να ολοκληρώσουν αυτή τη σκληρή, ψυχοφθόρα διαδικασία! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ την ώρα που ετοιμάζει το νέο βάρβαρο πακέτο μέτρων σε βάρος όλων των εργαζομένων προσπαθεί να εξοικονομήσει κονδύλια βγάζοντας "ακόμα και από τη μύγα ξύγκι", ακόμα και σε βάρος της υγείας των μαθητών. Με προκλητικό τρόπο και με πειραματισμούς της τελευταίας στιγμής η κυβέρνηση σχεδιάζει πάνω στις ζωές των μαθητών μας. Κανείς εκπαιδευτικός δεν πρέπει να το δεχθεί αυτό», τονίζει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ