Σάββατο 4 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μήνυμα αλληλεγγύης στο Βραζιλιάνικο ΚΚ

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ καταδικάζει την αυθαίρετη κράτηση και την άσκηση βίας στο στέλεχος του Βραζιλιάνικου Κομμουνιστικού Κόμματος Τάλι Ναγιάντρα Φιγκουέιρα ντος Σάντος και εκφράζει την αλληλεγγύη του προς το κόμμα. Σημειώνει αναλυτικά:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει την αυθαίρετη σύλληψη της Τάλι Ναγιάντρα Φιγκουέιρα ντος Σάντος, στελέχους του Βραζιλιάνικου ΚΚ στο Μανάους, πρωτεύουσα του Αμαζονίου, στις 25 Φλεβάρη, από όργανα της στρατιωτικής αστυνομίας. Καταγγέλλει ιδιαίτερα την άσκηση φυσικής και ψυχολογικής βίας κατά την κράτησή της.

Τα στοιχεία τονίζουν ότι η σύλληψή της συντρόφισσας και ενός ακόμη μέλους του ΒΚΚ ήταν στοχευμένη. Η συντρόφισσα ήταν υποψήφια αντιδήμαρχος του Μανάους στις τοπικές εκλογές το 2016, αναγνωρίσθηκε από τα αστυνομικά όργανα, εξυβρίσθηκε επειδή ήταν κομμουνίστρια, χτυπήθηκε και έχασε τις αισθήσεις της στο κρατητήριο, ενώ δέχτηκε ανοικτές απειλές για τη ζωή της.

Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στη συντρόφισσα Τάλι Ναγιάντρα και το Βραζιλιάνικο ΚΚ. Οι κρατιδιακές και ομοσπονδιακές αρχές της χώρας έχουν μεγάλες ευθύνες. Η υπόθεση επιβάλλεται να διαλευκανθεί και να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων. Καμία πράξη τρομοκράτησης, ποινικοποίησης ή περιορισμού της δράσης των κομμουνιστών δεν θα περάσει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ