Σάββατο 4 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Παρέμβαση Μέι κατά των κινήσεων διάσπασης

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Σε μία προσπάθεια να σταματήσει τις φυγόκεντρες κινήσεις διάσπασης του Ηνωμένου Βασιλείου που δρομολογούνται από μέρος της αστικής τάξης στη Σκοτία, μπροστά στην προοπτική αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ (Βrexit), η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι σημείωσε χτες σε ομιλία της στο συνέδριο των Σκοτσέζων Συντηρητικών στη Γλασκόβη πως «δεν υπάρχει οικονομικό επιχείρημα υπέρ της διάσπασης του Ηνωμένου Βασιλείου ή υπέρ της χαλάρωσης των δεσμών που μας κρατούν μαζί».

Κατηγόρησε το κυβερνών Εθνικό Κόμμα Σκωτίας (SNP) της Σκοτσέζας πρωθυπουργού, Νίκολα Στάρτζεον, ότι αντιμετωπίζει «σαν παιχνίδι την πολιτική», αντί να επικεντρώνεται στη βελτίωση των δημόσιων υπηρεσιών στη Σκοτία. Υποστήριξε ακόμη πως ο λαός της Σκοτίας «αξίζει έναν πρωθυπουργό που είναι επικεντρωμένος στις προτεραιότητες των πολιτών».

Στο μεταξύ, δημοσίευμα της εφημερίδας «Τάιμς» κατέγραψε σημαντικές απώλειες μελών του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος του Τζέρεμι Κόρμπιν, εκτιμώντας ότι από το 2016 εγκατέλειψαν το κόμμα σχεδόν 26.000 μέλη. Από αυτούς οι 15.465 αποχώρησαν στα μέσα Δεκέμβρη. Το Γενάρη οι εγγεγραμμένοι Εργατικοί ήταν 528.180 άτομα, ενώ τον Ιούλη του 2016 ήταν 554.000 μέλη. Δεν είναι ξεκάθαροι οι λόγοι, ωστόσο σχετίζονται και με τις αντιπαραθέσεις που υπάρχουν και σε αυτό το αστικό κόμμα για την προοπτική του Brexit.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ