Σάββατο 4 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΡΩΗΝ ΤΣΜΕΔΕ
Συντάξεις και περίθαλψη που να καλύπτουν τις ανάγκες

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε την Τετάρτη 1/3 η Ενωση Συνταξιούχων του πρώην ΤΣΜΕΔΕ (ΕΣΤΑΜΕΔΕ) για την αφόρητη κατάσταση που διαμορφώνεται για τους συνταξιούχους μηχανικούς και άλλους εργαζόμενους ασφαλισμένους του Ταμείου.

Οι εισηγητές αναφέρθηκαν στην τεράστια κλοπή των αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ μέσω της δέσμευσής τους στην Τράπεζα της Ελλάδας, μέσω του PSI και του διαχρονικού εγκλήματος της Τράπεζας Αττικής που υλοποίησαν διαδοχικά οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ και οι διοικήσεις του ΤΕΕ. Αντίστοιχη στήριξη από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ είχε και ο αντιασφαλιστικός νόμος 3518/2006 που καθιέρωσε την ανταποδοτικότητα στο Ασφαλιστικό των μηχανικών. Αποτέλεσμα των αντιασφαλιστικών νόμων ήταν η δραστική μείωση των συντάξεων των μηχανικών, όπως και των υπόλοιπων εργαζομένων, με ταυτόχρονη εκτίναξη των ασφαλιστικών εισφορών.

Οι εισηγητές δήλωσαν ότι διεκδικούν την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και κάλεσαν συνταξιούχους και εργαζόμενους σε αγωνιστικό συναγερμό ενάντια στις νέες μειώσεις συντάξεων.

Παρουσίασαν επίσης το πλαίσιο πάλης, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, συντάξεις και περίθαλψη που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες, άμεση ανάκτηση των απωλειών, επαναφορά στα επίπεδα του 2009, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, σύγχρονη και υψηλού επιπέδου Υγεία - ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, ανεξάρτητα από χρέη προς το Ταμείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ