Σάββατο 4 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
«ΜΟΡΝΟΣ»
Αγωνιστική ετοιμότητα και οργάνωση της πάλης για ΣΣΕ

Τη στάση των εργαζομένων και τη μάχη που έδωσαν ενάντια στις απολύσεις στην εταιρεία «ΜΟΡΝΟΣ», χαιρετίζει η «Ταξική Προοπτική» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) και καταγγέλλει την εργοδοσία για την απόφασή της να απολύσει 4 εργαζόμενους.

Σε ανακοίνωσή της, σημειώνει πως «η εργοδοσία, γενικότερα στον όμιλο ΦΙΛΙΠΠΟΥ, εντείνει την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, καθώς και στα υπόλοιπα εργοστάσια κινείται στην ίδια κατεύθυνση, με απολύσεις, μειώσεις μισθών, κλείσιμο τμημάτων. Η ενορχηστρωμένη αυτή επίθεση πρέπει να πάρει απάντηση με τον συντονισμό της δράσης όλων των σωματείων του ομίλου για την απόκρουση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Είναι αναγκαία η άμεση σύσκεψη των σωματείων προκειμένου να καταλήξουν σε κοινό σχέδιο δράσης».

Τέλος, ενόψει των συναντήσεων με την εργοδοσία για την κατάρτιση επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και μετά την ομόφωνη έγκριση του διεκδικητικού πλαισίου από τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στην «Μόρνος», η «Ταξική Προοπτική» καλεί τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα γιατί η επίθεση θα συνεχιστεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ