Παρασκευή 10 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Πρώτος στις δημοσκοπήσεις ο Μακρόν

ΠΑΡΙΣΙ.--

Ρευστό παραμένει το πολιτικό σκηνικό στη Γαλλία καθώς εντείνονται οι ενδοαστικές κόντρες ενόψει των προεδρικών εκλογών της 23ης Απρίλη (και του δεύτερου γύρου στις 7 Μάη), με τον 39χρονο «ανεξάρτητο» υποψήφιο (πρώην υπουργό Οικονομίας της κυβέρνησης Ολάντ) Εμανουέλ Μακρόν να γίνεται πλέον (σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση) ο πρώτος υποψήφιος που ξεπερνά, έστω και με διαφορά μιας ποσοστιαίας μονάδας, την αρχηγό του ακροδεξιού Εθνικού Κόμματος και υποψήφια στις προεδρικές εκλογές, Μαρίν Λεπέν.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας «Harris Interactive» που έγινε (μεταξύ 6 και 8 Μάρτη σε δείγμα 4.932 Γάλλων) για λογαριασμό γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού, ο Ε. Μακρόν προηγείται στις δημοσκοπήσεις με 26% (αύξηση έξι ποσοστιαίων μονάδων από την προηγούμενη δημοσκόπηση πριν από δύο βδομάδες). Ακολουθεί η Λεπέν σταθερά στο 25%, ενώ τρίτος ακολουθεί, ασθμαίνοντας, ο κεντροδεξιός πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν με 20%. Τα αποτελέσματα της ίδιας έρευνας εκτιμούν ότι στον δεύτερο εκλογικό γύρο νικητής θα ήταν ο Ε. Μακρόν με 65% έναντι του 35% που υπολογίζεται πως θα πάρει η Μαρίν Λεπέν.

Πολιτικοί αναλυτές στο Παρίσι ερμήνευαν το αποτέλεσμα της τελευταίας δημοσκόπησης υπέρ του Μακρόν ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, της υποστήριξης που του έδωσαν πρόσφατα ο κεντρώος πρόεδρος του Δημοκρατικού Κινήματος Φρανσουά Μπαϊρού και ο σοσιαλδημοκράτης, πρώην δήμαρχος Παρισιού Μπερτράν Ντελανοέ σε βάρος του σοσιαλδημοκράτη υποψηφίου Μπενουά Αμόν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ