Σάββατο 1 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
Καταγγέλλουν την κυβέρνηση για εμπαιγμό

Με παράσταση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Πέμπτη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης απαντούν στα «συγχαρητήρια» του πρωθυπουργού. Αλυτα παραμένουν τα πολλά και συσσωρευμένα προβλήματα του κλάδου

Πυροσβέστες στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο βενζινάδικο EURO OIL στα Κ. Πατήσια (Σεπτέμβρης 2000)
Πυροσβέστες στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο βενζινάδικο EURO OIL στα Κ. Πατήσια (Σεπτέμβρης 2000)
Ολα καλά και όλα ωραία τα βρήκε προχτές ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, κατά τη διάρκεια της «επικοινωνιακού» τύπου επίσκεψής του στο συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής. Τόσο ωραία που ως απάντηση σε αυτήν οι πυροσβέστες διοργανώνουν την ερχόμενη Πέμπτη 6 του Σεπτέμβρη, στις 11 το πρωί, πορεία και παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Με τη συνοδεία του υπουργού Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοΐδη και του αρχηγού της Πυροσβεστικής Π. Φούρλα, ο πρωθυπουργός συνεχάρη τους πυροσβέστες για το φετινό «θετικό» αποτέλεσμα στον τομέα της αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών. Οι απώλειες δασικών εκτάσεων ανέρχονται σε 40.865 στρέμματα, έναντι 764.000 το 2000. Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι και το 1999, λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών, είχε σημειωθεί ανάλογη... επιτυχία. Ηρθε, όμως, η επόμενη χρόνια για να δείξει ότι αυτή αποτελούσε συγκυριακό φαινόμενο.

Ο πρωθυπουργός θριαμβολόγησε, αλλά ξέχασε να αναφερθεί στα χρονίζοντα προβλήματα του προσωπικού. Τα τελευταία έχουν τεθεί ελάχιστες φορές στον Μ. Χρυσοχοΐδη, αφού μέσα σε 1,5 χρόνο έχει συναντηθεί... τρεις φορές με τους συνδικαλιστές. Οπως τονίζει δε σε χτεσινή ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, ο υπουργός «τοποθετείται γενικόλογα και αόριστα σε βαθμό εμπαιγμού. Σε καμία μέχρι σήμερα δεν υπήρξε οποιαδήποτε σαφής δέσμευση για οποιοδήποτε θέμα. Απλώς συμφωνεί με το δίκαιο των αιτημάτων μας, παραπέμπει τις διάφορες απαιτούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις σε μελλοντικά νομοσχέδια, χωρίς ουσιαστικές και χρονικές δεσμεύσεις. Εχει επανειλημμένα αναφέρει ότι θα απαντήσει σε έγγραφα της ΠΟΕΥΠΣ, ορίζοντας και συγκεκριμένες ημερομηνίες, αλλά δυστυχώς αυτές παρέρχονται άπρακτες».

Σε κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα προχώρησαν τον περασμένο Ιούνη οι πυροσβέστες (η φωτογραφία από τη Θεσσαλονίκη)

Avaton

Σε κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα προχώρησαν τον περασμένο Ιούνη οι πυροσβέστες (η φωτογραφία από τη Θεσσαλονίκη)
Σε άλλο σημείο αναφέρει ότι «δυστυχώς, ο υπουργός, με συνεργό τον αρχηγό του ΠΣ, χρησιμοποιεί τη θετική εικόνα που προέκυψε από την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών τη φετινή αντιπυρική περίοδο, προσπαθώντας να εντυπωσιάσει και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τις ευθύνες του για το σημερινό χάλι των πυροσβεστικών υπηρεσιών και του προσωπικού τους».

Τα αιτήματα των πυροσβεστών όπως διαμορφώθηκαν στο 3ο Συνέδριό τους είναι:

- Χαρακτηρισμός και αναγνώριση του επαγγέλματός τους ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού με νομοθετική ρύθμιση.

- Εκσυγχρονισμός και αναδιοργάνωση του ΠΣ μέσα από την πραγματοποίηση ολοκληρωμένης μελέτης.

- Εφαρμογή του πενθημέρου, τήρηση του ωραρίου εργασίας (37,5 ώρες) και θεσμοθέτηση της υπερωριακής απασχόλησης.

- Καταβολή άμεσα όλων των δεδουλευμένων και χορήγηση όλων των οφειλομένων ρεπό και κανονικών αδειών των προηγούμενων ετών.

- Αρση των μισθολογικών αδικιών για τους πυρονόμους -αρχιπυροσβέστες - πυροσβέστες και δημιουργία νέου πυροσβεστικού μισθολογίου, σύμφωνου με τις ειδικές συνθήκες του Σώματος.

- Αύξηση της οργανικής δύναμης του ΠΣ και άμεση κάλυψη των κενών.

- Προστασία των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Στα πλαίσια των αγωνιστικών της κινητοποιήσεων η ΠΟΕΥΠΣ διοργανώνει από το πρωί της Τρίτης 4/9 μέχρι το πρωί της Πέμπτης 6/9 ένστολη καθιστική διαμαρτυρία - συλλογή υπογραφών - μοίρασμα ενημερωτικών φυλλαδίων στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου της Αθήνας. Επίσης θα πραγματοποιήσει διαμαρτυρία στα εγκαίνια του πυροσβεστικού περιπτέρου της ΔΕΘ, το Σάββατο 8 του Σεπτέμβρη, στις 11 το πρωί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ