Τρίτη 14 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Δράση που απλώνεται σε όλο και περισσότερους κλάδους και χώρους δουλειάς

Για την ενημέρωση των εργαζομένων γύρω από τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά και για το σχεδιασμό της εργατικής αγωνιστικής απάντησης

Με πολύμορφες πρωτοβουλίες συνεχίζουν και αυτή τη βδομάδα Ομοσπονδίες και σωματεία τη δράση τους, με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς, τα προβλήματα των εργαζομένων από την επίθεση της εργοδοσίας, την ενημέρωση γύρω από τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζουν κυβέρνηση και κουαρτέτο για λογαριασμό της, αλλά και τη συζήτηση και το σχεδιασμό για την κλιμάκωση της απάντησης των εργαζομένων, με όλες τις μορφές και με πανεργατική απεργία ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα.

Σε δεκάδες χώρους δουλειάς στον κλάδο του Φαρμάκου

Μεταξύ των κλάδων που ξεδιπλώνεται μια τέτοια προσπάθεια, από τις ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις που ανταποκρίνονται στο σχετικό κάλεσμα του ΠΑΜΕ, είναι και αυτός του Φαρμάκου.

Το κάλεσμα της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ) έχει ήδη μεταφερθεί σε δεκάδες χώρους δουλειάς από τα σωματεία που ανήκουν στη δύναμή της. Κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία έχουν έρθει μέχρι σήμερα σε επαφή με εκατοντάδες εργαζόμενους του κλάδου, ενώ οι εξορμήσεις και οι περιοδείες συνεχίζονται.

Στην επιχείρηση «ΜΠΕΡΙΓΚΕΡ» έγινε συγκέντρωση εργαζομένων στο διάλειμμα από το επιχειρησιακό σωματείο και την ΟΕΦΣΕΕ. Το κλαδικό συνδικάτο της Αττικής πραγματοποίησε Γενική Συνέλευση στις 8/3, ενώ στους χώρους όπου έχει απευθυνθεί περιλαμβάνονται τα εργοστάσια ΡΑΦΑΡΜ, ΑΠΙΒΙΤΑ, ΚΑΝΑ, ΓΙΟΥΝΙΦΑΡΜΑ, ΠΡΟΒΕΤ, ΤΖΟΝΣΟΝ, οι φαρμακαποθήκες ΜΑΡΒΙΦΑΡΜ, ΛΑΙΟΝΦΑΡΜΑ, ΦΑΡΜΑΣΤΟΚ, ΦΑΡΜΑΛΟΥΞ, ΑΛΦΑΦΑΡΜ, ΦΑΡΜΑΣΕΡΒΙΣ, ΣΑΡΑΝΤΗΣ, ΕΛ ΦΑΡΜ, ΕΝΦΑΡΕΛ και ΣΥΝΦΑ Αλίμου. Η δραστηριότητα αυτή συνεχίζεται και σε άλλες μεγάλες επιχειρήσεις (π.χ. ΒΙΑΝΕΞ, ΕΛΠΕΝ, ΦΑΡΜΑΤΕΝ, ΛΟΡΕΑΛ, ΝΤΕΜΟ).

Στόχος της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου είναι οι εργαζόμενοι να συζητήσουν για τον πραγματικό χαρακτήρα και τους στόχους της «διαπραγμάτευσης» και των νέων μέτρων, όπως και να αποκαλυφθεί η κοροϊδία της κυβέρνησης περί «αντίμετρων» και «δίκαιης ανάπτυξης».

Η δραστηριότητα αυτή συνδυάζεται με την προσπάθεια να δοθεί οργανωμένη απάντηση από τους εργαζόμενους σε οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στους χώρους δουλειάς, όπως απολύσεις, απληρωσιά, αγοραπωλησίες που απειλούν τη δουλειά και τα δικαιώματά τους.

«Χρειάζεται, μας λένε, να μηδενιστούν οι απαιτήσεις μας για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, να δημιουργηθούν στο εργασιακό περιβάλλον συνθήκες "γαλέρας" και να προσευχόμαστε να είναι καλά οι εργοδότες για να έχουμε αυτού του τύπου εργασία», σχολιάζει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία. Επισημαίνει πως στον κλάδο του Φαρμάκου, όπως και αλλού, «οι εργοδότες από τη μια προσπαθούν να εγκαθιδρύσουν κλίμα φόβου και ανασφάλειας και από την άλλη να μας πείσουν ότι "μια οικογένεια είμαστε, κοινά είναι τα προβλήματα", την ίδια στιγμή που δεχόμαστε ολομέτωπη επίθεση στα μέχρι σήμερα κατακτημένα δικαιώματά μας». Καλεί, τέλος, τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στην Ομοσπονδία και τα σωματεία της, να δυναμώσουν το ΠΑΜΕ, να δείξουν κλιμακώνοντας τη δράση τους «σε κυβέρνηση - εργοδότες - "θεσμούς" ότι δεν αποδεχόμαστε το μέλλον που μας επιφυλάσσουν».

Αντίστοιχη δραστηριότητα οργανώνεται και από το κλαδικό συνδικάτο Βοιωτίας στα εργοστάσια της περιοχής.

Στη Λάρισα, το κλαδικό σωματείο έχει εξορμήσει σε ΣΟΦΛΑ, ΠΡΟΣΥΦΛΑ και ΡΟΝΤΙΣ. Αυτή τη βδομάδα οργανώνει τη συζήτηση με τους εργαζόμενους στους χώρους αυτούς, με συγκεντρώσεις και περιοδείες, ενώ την Τρίτη 21/3 έχει προγραμματίσει Γενική Συνέλευση.

Συσκέψεις και κινητοποιήσεις τις επόμενες μέρες

-- Η Ομοσπονδία Οικοδόμων, μαζί με αντιπροσωπείες Διοικητικών Συμβουλίων των σωματείων της δύναμής της, οργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 17/3, στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Εργασίας. Διεκδικούν άμεσα μέτρα για τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων και των ανέργων του κλάδου. Παράλληλα, η Ομοσπονδία έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις με επιστολή της στην υπουργό Εργασίας, για τα ζητήματα της προστασίας των ανέργων, της Ασφάλισης και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Μια μέρα πριν, την Πέμπτη 16/3, η Ομοσπονδία καλεί συνδικάτα και επιτροπές σε σύσκεψη στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος, 2ος όροφος), για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα, καθώς και για τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων του κλάδου.

-- Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας καλεί τους εργαζομένους σε Γενική Συνέλευση αύριο, Τετάρτη, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, για τον απολογισμό δράσης, καθώς και τον προγραμματισμό των επόμενων βημάτων. Το Συνδικάτο προετοιμάζει επίσης συγκέντρωση την Πέμπτη 23/3, στις 6 μ.μ., στην Ομόνοια, και στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Εργασίας.

-- Σε ανοιχτή συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου προχωρά αύριο, Τετάρτη, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, στις 8 μ.μ., στα γραφεία του (Αγίας Φιλοθέης 5β), καλώντας τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου, τις Επιτροπές Αγώνα και τα μέλη του σωματείου να πάρουν μέρος.

-- Σε σύσκεψη καλούν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ ΝΑΤ, την Πέμπτη 16/3, στις 10.20 π.μ., στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ (Μπουμπουλίνας 21).

-- Σε κινητοποίηση την Πέμπτη 16/3, στις 10.30 π.μ., έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΕ στο Αιγάλεω (Ιερά Οδός 310), καλούν ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ και το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αιγάλεω - Χαϊδαρίου - Αγίας Βαρβάρας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να παρθεί πίσω η απαράδεκτη εγκύκλιος, όχι στην 6ήμερη εργασία (2024-07-03 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία για την εκδικητική απόλυση στην «DEMO» (2023-03-08 00:00:00.0)
Νέα κινητοποίηση στις 20 Ιούλη για τη Συλλογική Σύμβαση (2022-07-14 00:00:00.0)
Παρέμβαση ενάντια σε απολύσεις ιατρικών επισκεπτών (2020-07-10 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης (2017-01-06 00:00:00.0)
Να μην πάει χαμένη ούτε μια μέρα! (2008-05-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ