Τρίτη 14 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέα δίκη - παρωδία για τους 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ

Σε νέα δίκη παραπέμπονται την Πέμπτη 16 Μάρτη 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, για την κινητοποίηση που διοργάνωσαν ταξικές Ομοσπονδίες και συνδικάτα στις 30/1/2013 στο υπουργείο Εργασίας. Υπενθυμίζεται ότι η παράσταση διαμαρτυρίας είχε γίνει με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις του τότε υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση, ο οποίος είχε ισχυριστεί ότι το ασφαλιστικό σύστημα «στηρίχτηκε σε ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις».

Οι συνδικαλιστές έχουν ήδη δικαστεί και αθωωθεί, με αμετάκλητη δικαστική απόφαση που εκδόθηκε στις 20/12/2013, για την κατηγορία της «διατάραξης οικιακής ειρήνης δημόσιας υπηρεσίας». Σε εκκρεμότητα παρέμενε η κατηγορία των «απρόκλητων φθορών», για την οποία δικάζονται την Πέμπτη. Αξίζει ωστόσο να τονιστεί πως κατά την ακροαματική διαδικασία οι μάρτυρες κατηγορίας, ο γραμματέας και υπάλληλοι του υπουργείου, όταν ρωτήθηκαν σχετικά με τις ζημιές που υποτίθεται ότι είχαν προκαλέσει οι συνδικαλιστές στο γραφείο του υπουργού, δεν επιβεβαίωσαν τις κατηγορίες.

Τη νέα δίωξη καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «ανάμεσα στα νέα αντιλαϊκά μέτρα, βασική πλευρά της νέας συμφωνίας είναι το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων, του δικαιώματος στην απεργία. Με την επαναφορά μιας δίκης - παρωδίας θέλουν να στείλουν μήνυμα, να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, να στρώσουν το έδαφος για τη νέα επίθεση».

Ανακοινώσεις καταγγελίας της δίωξης έχει εκδώσει σειρά συνδικαλιστικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων είναι οι εξής: Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ), Ενωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ), Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Νομού Αττικής, Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ - Τραπεζών.

Την αλληλεγγύη της στο ΠΑΜΕ εκφράζει η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ), ζητώντας από την ελληνική κυβέρνηση να παύσει οριστικά η ποινική δίωξη κατά των 35 συνδικαλιστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ