Τρίτη 14 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ
Συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας για την Ασφάλιση

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας για το ζήτημα της Ασφάλισης διοργανώνουν σήμερα Τρίτη, στις 6.30 μ.μ., με αφορμή την εφαρμογή των νέων ασφαλιστικών διατάξεων του νόμου 4387/2016, οι Επιτροπές Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούμενων Επιστημόνων (Μηχανικών και Τεχνικών, Υγειονομικών, Δικηγόρων και Οικονομολόγων).

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετέχουν με αποφάσεις τους το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ), η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), το Συνδικάτο Εργαζομένων Ενέργειας (ΣΕΕΝ), το Συνδικάτο Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ), η Ενωση Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής κ.ά.

Οι Επιτροπές Αγώνα καλούν τους μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες των κλάδων να παλέψουν για αποκλειστικά δημόσια, υποχρεωτική και καθολική Κοινωνική Ασφάλιση και να διεκδικήσουν: Κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου, των εγκυκλίων εφαρμογής του και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Πλήρη αποκατάσταση των απωλειών σε συντάξεις - παροχές - αποθεματικά. Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους. Κατάργηση του άθλιου καθεστώτος πληρωμής με ΔΠΥ (μπλοκάκια). Κανονικές προσλήψεις με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου. Καμία μείωση των αποδοχών. Αυτόματη αναγνώριση της εξαρτημένης σχέσης με βάση αντικειμενικά κριτήρια, χωρίς υποχρέωση του εργαζόμενου να τη δηλώσει και καταβολή των εισφορών από τον εργοδότη. Αμεση και ριζική μείωση των εισφορών. Οχι στην ανταποδοτικότητα, αποκλειστικά δημόσια - καθολική - υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση στη βάση των σύγχρονων αναγκών. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, σύγχρονη και υψηλού επιπέδου Υγεία - ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, κατάργηση των εισφορών στον κλάδο Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ