Τρίτη 14 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ανατροπή γερανού με νεκρό τον χειριστή του

Ο γερανός αναποδογυρισμένος λίγο μετά το «ατύχημα»

MotionTeam

Ο γερανός αναποδογυρισμένος λίγο μετά το «ατύχημα»
Σε απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι του Μετρό Θεσσαλονίκης, μετά το θανατηφόρο τραυματισμό χτες το απόγευμα ενός 50χρονου χειριστή γερανού, που σκοτώθηκε στο εργοτάξιο του Μετρό στην Καλαμαριά (οδό Πόντου), όταν ανατράπηκε ο γερανός και έπεσε από ύψος περίπου 20 μέτρων.

Την απεργία προκήρυξε το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης και καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί, στο εργοτάξιο του Μετρό στην Αγίας Σοφίας, απαιτώντας να σταματήσουν τα εγκλήματα σε βάρος της ζωής των εργατών, εξαιτίας της απουσίας μέτρων ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αυτοκινούμενος γερανός πήγε να σηκώσει έναν τροχήλατο γερανό (παπαγάλος) που βρισκόταν σε βάθος περίπου 20 μέτρων. Για άγνωστο λόγο, ο γερανός ανατράπηκε, έπεσε μέσα στο όρυγμα και το κουβούκλιο όπου βρισκόταν ο χειριστής έγινε σμπαράλια.

Οι εργαζόμενοι που βρίσκονταν στο σημείο πρόλαβαν και απομακρύνθηκαν, σε διαφορετική περίπτωση πιθανά θα υπήρχαν και άλλα θύματα. Η επιχείρηση απεγκλωβισμού του νεκρού χειριστή από άνδρες της πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ συνεχίστηκε για πολλές ώρες μετά το «ατύχημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ