Τρίτη 14 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ»
Κινητοποίηση στην Ξηροκρήνη

Νέα κινητοποίηση έξω από το κατάστημα «Discount Markt» στην Ξηροκρήνη και πορεία στους δρόμους της περιοχής πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Καρυπίδης», συνεχίζοντας τον αγώνα για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.

Εχοντας τη συμπαράσταση Λαϊκών Επιτροπών και των συναδέλφων τους από άλλους κλάδους, συγκεντρώθηκαν για περίπου μία ώρα έξω από το κατάστημα. Με τις ανακοινώσεις τους και τα συνθήματά τους κατήγγειλαν το παιχνίδι που παίζουν στις πλάτες τους κυβέρνηση και εργοδοσία, και κάλεσαν το λαό της περιοχής να σταθεί συμπαραστάτης στον αγώνα τους.

Οπως καταγγέλλουν, η κυβέρνηση επιτρέπει στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ να λειτουργήσουν τα πρώην καταστήματα της «Καρυπίδης» χωρίς να διασφαλίζουν τις θέσεις εργασίας των απλήρωτων εργαζομένων της. Ετσι συνέβη και με το κατάστημα στην Ξηροκρήνη, το οποίο από τις 6 Μάρτη λειτουργεί από την «Discount Markt».

Οι εργαζόμενοι απαιτούν να εφαρμοστεί το ΠΔ 178/2002, που προβλέπει τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των παλιών εργαζομένων σε περίπτωση μεταβίβασης επιχειρήσεων, εγκαταστάσεων ή τμημάτων εγκαταστάσεων ή επιχειρήσεων. Δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και σε κάθε άλλο κατάστημα που θα επιχειρήσουν να ανοίξουν άλλες αλυσίδες χωρίς να διασφαλίζουν τις θέσεις εργασίας τους.

Σήμερα Τρίτη, το Πανελλαδικό Σωματείο τους και η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ οργανώνουν εκδήλωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της επιχείρησης «Καρυπίδης», στις 7 μ.μ., στο ΕΚΘ. Θα προβληθεί η ταινία «Ψωμί και Τριαντάφυλλα». Στο χώρο θα συγκεντρώνονται τρόφιμα (λάδι, όσπρια, ζυμαρικά) για τους απλήρωτους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ