Τρίτη 21 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΥΗ
Εντείνονται οι ενδοαστικές κόντρες

ΤΡΙΠΟΛΗ.--

Εντείνονται οι ενδοαστικές κόντρες στην Τρίπολη ανάμεσα σε ένοπλες ομάδες ισλαμιστών από την πόλη Μισράτα και λεγόμενους «κοσμικούς», που υποστηρίζουν το εκλεγμένο κοινοβούλιο που εδρεύει στο Τομπρούκ και τις δυνάμεις του λιβυκού στρατού που υπακούν στις εντολές του στρατηγού ε.α. Χαλίφα Χάφταρ.

Την περασμένη Παρασκευή, ομάδες εκατοντάδων διαδηλωτών, υποστηρικτών του Χάφταρ, κατέκλυσαν την πρωτεύουσα της Λιβύης, απαιτώντας την άμεση αποχώρηση των ένοπλων μισθοφόρων ισλαμιστών της Μισράτα από την Τρίπολη, τον τερματισμό των συγκρούσεων διαφόρων ένοπλων ομάδων και την συγκρότηση ενιαίου στρατού στη χώρα κατά των τζιχαντιστών. Οι τελευταίοι ανακοίνωσαν έτσι ότι διακόπτουν, μέχρι νεωτέρας, κάθε επαφή με το λεγόμενο «Προεδρικό Συμβούλιο» του Λίβυου δοτού πρωθυπουργού Φαγέζ Σάρατζ. Το Σάββατο, μάλιστα, ορισμένα λιβυκά ΜΜΕ μετέδωσαν πως οι ισλαμιστές έκαναν έφοδο στην πρώην ναυτική βάση Μπουσέτα, όπου είναι η έδρα της κυβέρνησης του Φ. Σάρατζ, διαμαρτυρόμενοι για την κινητοποίηση των υποστηρικτών του στρατηγού ε.α. Χάφταρ στο κέντρο της Τρίπολης.

Στο μεταξύ, χτες, δυνάμεις του λιβυκού στρατού που υπακούν στον Χάφταρ ανακοίνωσαν ότι κατέλαβαν το τελευταίο προπύργιο ισλαμιστών αντιπάλων τους στο νοτιοδυτικό τμήμα της Βεγγάζης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ