Τετάρτη 22 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Αλλα Φεστιβάλ και εκδηλώσεις αυτές τις μέρες

Την Παρασκευή 24 Μάρτη το Φεστιβάλ των ΤΕΙ Αττικής

Τα Φεστιβάλ και οι εκδηλώσεις της ΚΝΕ σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ συνεχίζονται αυτές τις μέρες και ανάμεσά τους ξεχωρίζει το Φεστιβάλ της Οργάνωσης των ΤΕΙ στην Αττική, που θα γίνει την Παρασκευή 24 Μάρτη, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Νίκαιας «Πλάτων» (απέναντι από τα «Village Park» Ρέντη). Το πρόγραμμά του θα αρχίσει από τις 7.30 μ.μ., με: Συναυλία φοιτητικών συγκροτημάτων. Τα μονόπρακτα του Μπ. Μπρεχτ «Ντάνσεν» και «Πόσο κοστίζει το σίδερο». Ομιλία από τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Μεγάλη συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη. Λαϊκό γλέντι. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, αύριο Πέμπτη, στις 12.30 το μεσημέρι, στο κυλικείο του ΤΕΙ Πειραιά θα γίνει εκδήλωση για τον αθλητισμό με τον Μιχάλη Λεάνη, ενώ μέχρι και αύριο στο κτίριο της ΣΕΥΠ (Θηβών) λειτουργεί έκθεση για τη θέση του ΚΚΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

Στη Χαλκίδα, σήμερα ολοκληρώνεται το διήμερο Φεστιβάλ στο ΤΕΙ. Πέρα από τις εκθέσεις που λειτουργούν από χτες με θέματα «Κομματικός επαναστατικός Τύπος» και «Καπιταλισμός vs σοσιαλισμός: Κερδίζεις αλήθεια στο σύστημα που ζεις;», το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει: Στις 2 μ.μ., στο μικρό αμφιθέατρο συζήτηση με θέμα «Επαγγελματικά δικαιώματα και επιχειρηματικότητα. Μύθοι και πραγματικότητα», με την Κέλλυ Παπαϊωάννου, μέλος του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ του ΚΚΕ, και την Αφροδίτη Κτενά, αναπληρώτρια καθηγήτρια του ΤΕΙ Στερεάς, όπου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα σχετικού ερωτηματολογίου που διακίνησε η Οργάνωση της ΚΝΕ στο ΤΕΙ. Ακόμα, στις 8 μ.μ. θα προβληθεί η ταινία «Παιδαγωγικό ποίημα» στο μεγάλο αμφιθέατρο.

Στην Κομοτηνή, διήμερο εκδηλώσεων γίνεται σήμερα και αύριο (έναρξη 7.30 μ.μ.), στο φουαγέ του Ιστορικού του ΔΠΘ. Σήμερα, προγραμματίζονται: Προβολή βίντεο για την Ανώτατη Εκπαίδευση στις χώρες που οικοδομήθηκε ο σοσιαλισμός. Ομιλία με θέμα «Εκτιμήσεις και συμπεράσματα από τη σοσιαλιστική οικοδόμηση στον 20ό αιώνα με επίκεντρο την ΕΣΣΔ», από τον Δημήτρη Παπατολίδη, Γραμματέα Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ. Λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι. Αύριο θα γίνουν: Παρουσιάσεις των συλλογικών εργασιών «Αντιπαράθεση με τα συγγράμματα του Τμήματος Ιστορίας - Εθνολογίας και τα σχολικά βιβλία για την Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση του 1917», «Κοινωνικές δομές και κοινωνική μέριμνα: Το παράδειγμα της ΕΣΣΔ vs Στρατηγική της ΕΕ», «Δημοκρατία στους χώρους δουλειάς στον καπιταλισμό vs Εργατική δημοκρατία στο σοσιαλισμό». Ακόμα, μουσικό αφιέρωμα με τίτλο «Εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε απ' τον κόσμο... Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο».

Στη Λάρισα, σήμερα Τετάρτη, εκδηλώσεις γίνονται στις 8.30 μ.μ., στον κεντρικό διάδρομο του ΤΕΙ, με: Βράβευση των ομάδων που πήραν μέρος στο τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5. Παρουσίαση συλλογικής εργασίας με θέμα «Φοιτητικές εστίες, Σοσιαλισμός vs Καπιταλισμός» από ομάδα σπουδαστών, με ντοκουμέντα, στοιχεία από την ΕΣΣΔ, φωτογραφικό υλικό και μαρτυρίες. Συναυλία με τους «ΕΝΑΛΛΑΞ». Ομιλία από τον Θανάση Μπιζαϊντέ, Γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ. Συναυλία με τον Ιορδάνη Σιδηρόπουλο. Party με τον DJ G-HOD. Στο χώρο θα υπάρχουν βιβλιοπωλείο, θεαματικά ταμπλό και συλλογική εργασία σπουδαστών της ΣΤΕΓ με θέμα «Αγροτική Παραγωγή, Σοσιαλισμός vs Καπιταλισμός».

Στο Βόλο, σήμερα Τετάρτη, στις 8.30 μ.μ., στη «Χωροταξία» γίνονται εκδηλώσεις με: Προβολή ντοκιμαντέρ «100 χρόνια από τον Κόκκινο Οχτώβρη». Συζήτηση με την Κωνσταντίνα Ρηγάκη, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΚΚΕ. Συναυλία με φοιτητικό συγκρότημα, λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι και party.

Στη Χίο, σήμερα Τετάρτη, γίνεται εκδήλωση, στις 6 μ.μ., στο Μιχάλειο κτίριο, μικρή αίθουσα του ισογείου, με θέμα «Διεθνείς και εγχώριες οικονομικές εξελίξεις. Μελετώντας τις, μπορούμε να καταλάβουμε και να αλλάξουμε τον κόσμο», με ομιλητή τον Γρηγόρη Λιονή, μέλος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδηλώσεις αυτήν τη βδομάδα (2017-03-19 00:00:00.0)
Την Παρασκευή παίρνουν τη σκυτάλη τα ΤΕΙ Αττικής (2015-06-24 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις την ερχόμενη βδομάδα (2014-06-22 00:00:00.0)
Δεύτερη μέρα σήμερα του Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη (2013-06-20 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις της ΚΝΕ (2013-06-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ