Τετάρτη 22 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΑΓΝΗ
Ρεσιτάλ πίεσης και εκβιασμών για την αποδοχή των απαράδεκτων συμβάσεων

Με κάθε μέσο επιχειρεί η διοίκηση του νοσοκομείου ΠΑΓΝΗ, υλοποιώντας τις αντεργατικές κατευθύνσεις της κυβέρνησης, να αποσπάσει τη συναίνεση των εργαζομένων στην καθαριότητα και τη σίτιση του νοσοκομείου για τις απαράδεκτες συμβάσεις εργασίας που προωθεί.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του νοσοκομείου, αφού πρώτα κάλεσε τους εργαζόμενους στην καθαριότητα να υπογράψουν άρον άρον συμβάσεις ορισμένου χρόνου, χτες τους κάλεσε - μαζί και τους εργαζόμενους στη σίτιση που θα κληθούν να υπογράψουν τις επόμενες μέρες - για... «φιλική» κουβέντα, επιστρατεύοντας το νομικό σύμβουλο του νοσοκομείου να τους καθησυχάσει και να τους πείσει να αποδεχτούν τους αντεργατικούς όρους των συμβάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι μια μέρα πριν είχε προηγηθεί μαζική παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στη διοίκηση, με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, όπου απαιτήθηκε η απόσυρση της απαράδεκτης σύμβασης, η αντικατάστασή της με αορίστου χρόνου και η αλλαγή των όρων της. Ο διοικητής επιτέθηκε φραστικά στο σωματείο και αρνήθηκε να συζητήσει με τους εργαζόμενους παρουσία του σωματείου.

Μιλώντας στον «Ριζοσπάστη», ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Δημήτρης Βρύσαλης, τόνισε: «Τις τελευταίες μέρες η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ, με τον αέρα που της δίνει η κυβερνητική πολιτική και με στόχο να παραιτηθούν οι εργαζόμενοι από το δικαίωμα για σταθερή και μόνιμη δουλειά, έχει επιδοθεί σε ένα ρεσιτάλ πίεσης, εκβιασμών για να αποδεχτούν οι εργαζόμενοι στη σίτιση και την καθαριότητα να υπογράψουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που οι όροι της είναι συνέχεια των αντεργατικών όρων των συμβάσεων έργου (με ημερομηνία λήξης, εντατικοποίηση). Επιχειρεί με νύχια και με δόντια να πείσει τους εργαζόμενους να αποδεχτούν τη λογική του μικρότερου κακού, να διαλέξουν μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης, που και οι δυο οδηγούν σε απόλυση στο τέλος του 2017. Από κοντά, διάφορα παπαγαλάκια του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού επιχειρούν να σπρώξουν τους εργαζόμενους να παλέψουν να φύγουν ένα - δυο άρθρα από τη σύμβαση, λες και η σύμβαση θα γίνει έτσι πιο φιλεργατική. Οι εργαζόμενοι ένα αίτημα έχουν και διεκδικούν: Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με μονιμοποίησή τους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΨΝΑ Δαφνί (2022-06-09 00:00:00.0)
Να μην απολυθεί κανείς, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων (2019-12-31 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις για μόνιμη και σταθερή δουλειά (2017-12-29 00:00:00.0)
Νέα συγκέντρωση αύριο στο υπουργείο Υγείας (2017-02-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ