Τρίτη 4 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 8ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΝΕ
Ενθουσιώδης υποδοχή με μαζική διακίνηση

Μαχητικά, με αισιοδοξία και ενθουσιασμό, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ υποδέχτηκαν την Κυριακή, όπως ακριβώς της αρμόζει, την έναρξη της προσυνεδριακής διαδικασίας της Οργάνωσης με τη δημοσίευση των Θέσεων του ΚΣ για το 8ο Συνέδριο. Ενα Συνέδριο που βρίσκει την ΚΝΕ πιο δυνατή, μαζική και μαχητική, πανέτοιμη για τις μάχες που έρχονται. Ενα Συνέδριο - «σταθμό», γιατί θα αποκρυσταλλώσει την εμπειρία του χτες και αξιοποιώντας τη θα θεμελιώσει ακόμη πιο στέρεες βάσεις για το αύριο, που τα μέλη της Οργάνωσης ατενίζουν με την αισιοδοξία που απορρέει από την πλατιά ανταπόκριση και απήχησή τους στη νεολαία της χώρας.

Τα πλάνα διακίνησης του «Ριζοσπάστη» αυξημένα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, γιατί οι θέσεις της ΚΝΕ για τα προβλήματα που βιώνει η νέα γενιά και τις αιτίες τους, οι προτάσεις της για τη διέξοδο, δε θα μπορούσαν να είναι εσωτερική της υπόθεση. Πρωταρχικός στόχος οι θέσεις να γίνουν κτήμα όχι μόνο των μελών, μα και των φίλων της ΚΝΕ, των νέων εργαζομένων, των νέων σπουδαστών και φοιτητών, των μαθητών, κάθε νέου ανθρώπου.

Και γι' αυτό το στόχο τα μέλη της Οργάνωσης έδωσαν την Κυριακή τον καλύτερό τους εαυτό. Από νωρίς το πρωί σπίτι το σπίτι, γειτονιά τη γειτονιά, σε κεντρικά σημεία λεωφόρων, στις φοιτητικές εστίες, τα φροντιστήρια, τα γιαπιά και τα εργοστάσια, χέρι το χέρι ο «Ριζοσπάστης» και ένθετες οι Θέσεις για το 8ο Συνέδριο περνούσαν στην κατοχή νεολαίων. Ταυτόχρονα με το κάλεσμα που τους απηύθυναν οι κνίτες να συμμετάσχουν κι αυτοί με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο στην προσυνεδριακή διαδικασία της Οργάνωσης, μελετώντας τις θέσεις, καταθέτοντας την άποψη και την κριτική τους.

Τα πρώτα στοιχεία, αν και όχι ολοκληρωμένα, δείχνουν πως η πανεξόρμηση στέφθηκε με επιτυχία. Και αυτό προδιαγράφει την επιτυχή έκβαση ολόκληρης της προσυνεδριακής διαδικασίας και του ίδιου του Συνεδρίου.


Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό ο Θανάσης Τζήμας, μέλος του Γραφείου της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ, μας μιλά για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν τα μέλη της Οργάνωσης να φτάσουν οι θέσεις σε όσο περισσότερους φοιτητές ήταν δυνατόν. «Συνέδριο για την ΚΝΕ σημαίνει άνοιγμα στη νεολαία, άνοιγμα πλατύ, δυναμικό, με αποφασιστικότητα, οπλισμένοι με την πεποίθηση πως στις θέσεις οι νέοι άνθρωποι θα αναγνωρίσουν την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν και θα βρουν απαντήσεις στα ερωτήματά τους, στις αναζητήσεις τους, προτάσεις διεξόδου που απαντάνε στις αγωνιστικές τους διαθέσεις, στον ασυμβίβαστο και ανυπότακτο χαρακτήρα της νέας γενιάς», θα τονίσει.

«Το πλάνο της Σπουδάζουσας ήταν ιδιαίτερα αυξημένο - όπως μας λέει - τα μέλη της οργάνωσης συμμετείχαν μαζικά στην πανεξόρμηση και επισκέφτηκαν τις φοιτητικές εστίες, αλλά και τα σπίτια συμφοιτητών τους, διακινώντας πλατιά τις θέσεις. Το κλίμα που συνάντησαν ήταν ιδιαίτερα καλό, όπως και το ενδιαφέρον των φοιτητών να συζητήσουν μαζί μας ήταν μεγάλο. Η εμπειρία που αποκομίσαμε απ' αυτή την εξόρμηση είναι τεράστια, και όλοι είμαστε σήμερα πιο αισιόδοξοι, μια και, παρά την εξεταστική, φάνηκε ότι οι δυνατότητές μας είναι πάρα πολύ μεγάλες και με βάση αυτές μάλλον οι στόχοι μας αποδείχτηκαν τελικά μικροί. Ενθαρρυντικό είναι και το ότι βρεθήκαμε και συζητήσαμε και με νέους, με τους οποίους δεν είχαμε επαφή πιο πριν. Μπορούμε, λοιπόν, να πούμε ότι μετράμε μεγάλα βήματα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με αισιοδοξία και υψηλούς στόχους ξεκίνησε η πανεξόρμηση με τις Θέσεις του ΚΣ για το 13ο Συνέδριο (2022-10-18 00:00:00.0)
Γκράφιτι στην Εθνική (2014-12-17 00:00:00.0)
Στη μάχη της πανεξόρμησης (2008-10-03 00:00:00.0)
Πανεξόρμηση (2004-10-14 00:00:00.0)
Να φτάσουν σε δεκάδες χιλιάδες νέους οι Θέσεις του ΚΣ της ΚΝΕ (2001-08-30 00:00:00.0)
Προετοιμασίες για την «υποδοχή» των Θέσεων του 16ου Συνεδρίου (2000-09-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ